Tartalomhoz ugrás

Bölcseletek III

Bölcseletek
Van egy másik valóság - a tükörkép, amit a világ mutat benned, ha művész vagy.
S egy idő múlva, ha sejted mesterségedet, már csak ez a másik valóság érdekel.
(Márai Sándor)
 
Az, hogy kik vagyunk, és hogyan viszonyulunk a világhoz, sokkal inkább meghatározza, hogy milyen felnőtté válnak a gyerekeink, mint az, hogy mennyit tudunk a gyereknevelésről.
(Brené Brown)
 
Kevés ember van, aki az élet színpadán akkor is tud örülni, ha éppen nem neki, hanem másnak tapsolnak...
 
Akár egy csöpp medencébe pottyanunk bele, akár az óceán közepébe, mindenképpen úsznunk kell.
(Platón)
  
Sokkal izgalmasabban fest a világ, ha nem csak arra figyelünk, ami a szemünk előtt van, hanem arra is, ami nem látható.
(Giulia Enders)

Az élet az, ami megtörténik veled, miközben azzal vagy elfoglalva, hogy egyéb terveket szövögetsz.
(John Lennon)
 
Minden alakít rajtam, de semmi sem változtat meg.
(Dali)

Csak egy dolog van, mi erősebb a világ összes hadseregénél: egy ötlet, amelynek eljött az ideje!
(Victor Hugo)

A legnagyobb hatalom az a képesség, hogy megalkossuk, amire legjobban vágyunk, és közben értéket teremtsünk mások számára.

Befolyásolni a napok minőségét, ez a legnagyobb művészet.
(Thoreau)

Az életnek a kiteljesedéséhez nem tökéletességre, hanem teljességre van szüksége. Ehhez hozzátartozik a testbe fúródó tövis, tökéletlenségünk megszenvedése, amely nélkül nincs út sem előre, sem vissza.
(Carl Gustav Jung)

Ne feledd: a sors hálóját eleven lelkek szövik, s nem valamiféle hivatal kötelező határidői.
(Müller Péter)

Ne mondd el másoknak az álmaid. Mutasd meg nekik!
A Világ tele van "jó" emberekkel...ha nem találsz ilyet, akkor légy te Az!
 
Egyetlen tárgy sem rejtélyes. A titkot a szemed rejti…
(Elizabeth Bowen)

Vannak pillanatok, amikor nagyon szeretnénk segíteni annak, akit nagyon szeretünk, de nem tehetünk semmit. Vagy a körülmények nem engedik, hogy megközelítsük, vagy az illető zárkózott be annyira, hogy nem fogad el semmiféle együttérzést vagy támogatást.
 
Ilyenkor nem marad más, mint a szeretet. Azokban a pillanatokban, amikor minden hasztalan, szeretni akkor is tudunk, anélkül, hogy viszonzást, változást, köszönetet várnánk.
(Paulo Coelho)
 
Végül is Jézus nem azt kérte, hogy megértsük ezt a csodálatos szép világot, hanem azt, hogy szeressük, szeretetté váljunk ott, ahol a legnagyobb szükség van ránk."
(Böjte Csaba)
 
Ha hallgatsz a világra, és keresed a jóváhagyásukat, nem fogod ismerni a boldogságot.
(Mooji)
 
Az ÖSSZEFOGÁS, mely kiteljesítheti az életünket..... megtalálhatjuk benne önmagunkat és megláthatjuk benne a másikat.
(Talentum)
 
Aknázd ki legjobb képességeidet és erősségeidet, és tanuld meg másokra bízni azt, amiben te nem vagy jó. Vannak körülötted tehetséges emberek, akiknek az álma azzal válik valóra, ha segítenek megvalósítani a tiédet. Keresd meg őket!
(Bob Gass)
 
Gyakran úgy tanuljuk meg, hogyan kell megoldani egy problémát, hogy megoldjuk.
(John Kay)
 
Az élet útja nagyon csodálatos. Soha nem könnyű, nagyon gyakran nehéz, de tele van örömmel, reménnyel és győzelemmel."
(Norman Vincent Peale)
 
A véletlen nem irányítója, csak útjelzője a sorsnak.
(Kopátsy Sándor)
 
Aki megtanul mosolyogni akkor, amikor a tudatlan ember sír vagy átkozódik, aki megsiratja azokat, akik részeg mámorukban és más kárán nevetnek, az átégett a próbákon, amelyek a végső beavatásra érlelnek.
(Szepes Mária)

Ne félj ragyogni. A világnak szüksége van arra, amit Te tudsz nyújtani. Nyisd fel lényed különböző területeit, mutasd meg őket magadnak és másoknak. Értékes vagy és egyedi. Sok mindened van, amit adni tudsz. Ne félj odaadni.
Ahogy kockáztatjuk magunkat, ezáltal növekszünk. Minden újabb tapasztalás kockázat. Megpróbálhatjuk és talán nem sikerül, de növekszünk. Vagy visszatartjuk magunkat és egy helyben toporgunk. Megvan a lehetőség benned, hogy bármi légy, amit szeretnél. Szabadon dönthetsz. Egyedül csak a félelmeid korlátoznak. Vegyék hát át álmaid az irányítást. Repülj a sasokkal és szárnyalj bele az életbe.
 
Nomen est omen
Nem az a kérdés, hogy igaz-e az az állítás, miszerint a név kötelez! Az a kérdés, ha hiszel benne, igazzá tudod-e tenni a saját életedet azáltal, hogy megfelelsz a nevednek.

Aki kell, az kell nem azért: amilyen, hanem annak ellenére, hogy bármilyen.
(Simonyi Imre)
   
Az igazi siker nem más, mint a jelen pillanat mély és teljes szívvel történő átélése,
amelyet nem torzít semmilyen, a fejünkben lévő mentális - zaj.
(Eckhart Tolle)

Megtanultam, hogy a vihar nem mindig csak mostoha idő, és egy tűz valami újnak a kezdetét jelentheti. Kiderült, hogy a szürkének sokkal több árnyalata létezik a világon, mint amennyiről valaha is tudtam. Megtudtam, hogy olykor az a legnagyobb bátorság, ha félünk valamitől, mégis továbbhaladunk. Végezetül megtanultam, hogy az élet valójában nem kudarcokról és sikerekről szól, hanem arról, hogy jelen legyünk abban a pillanatban, amikor nagy dolgok történnek, amikor minden megváltozik, önmagunkat is beleértve.
(Cynthia Hand)

Mindenkinek csak egyetlen igazi megbízatása van: hogy önmagára találjon. Végezheti, mint költő, mint őrült, mint próféta, vagy mint bűnöző. Ez nem a mi dolgunk, sőt végső soron jelentősége sincs. Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk saját magunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig.
(Hermann Hesse)

A hétköznapi életben sötétnek látjuk a világosat, zavarosnak a tisztát, színtelennek a szivárványt. Ha mindennapi életeden felülemelkedsz, megpillanthatod a fényt, a tisztaságot, a színeket - s rajtuk keresztül önmagadat.
 
Ha magadban mindezeket megtaláltad, felfedezed őket az emberekben is.
(Tatiosz)

Egy bölcs ember mondta egyszer nekem, hogy... "ahhoz, hogy erős emberré váljunk, nem szükséges folyton nehéz súlyokat emelgetni...
 
Bőven elegendő a saját súlyunk, minden alkalommal... amikor az élet földhöz vág."

Legértékesebb, legbecsesebb tulajdonságaid és leghatalmasabb erőid láthatatlanok és felfoghatatlanok. Senki sem veheti el, csakis te adhatod oda őket. Bőkezűségednek pedig túlcsorduló bőség lesz a jutalma.
 
A legfontosabb dolog: minden pillanatban késznek lenni föláldozni azt, amik vagyunk azért, amivé lehetnénk.
(Charles Dickens)

A legtöbb ember nem azért mond le az álmairól, mert a feléjük vezető úton néhányszor pofára kellett esnie, hanem azért, mert elhitették vele, hogy neki azon az úton semmi keresnivalója nincsen. Elhitették vele, hogy túl kevés ahhoz, hogy a céljait elérje.
(Kocsis Gábor)

Az emberek bármit megtesznek, a legabszurdabb dolgokat is, hogy elkerüljék a saját lelkükkel való szembenézést.
 
Nem attól világosodik meg valaki, hogy fénylő figurákat képzel el, hanem attól, hogy szembenéz az árnyékkal.
(C.G. Jung)
 

Találd meg önmagad, és legyen célod vele.”
(Dolly Parton)
 
Nem attól vagy jó, hogy adsz egy kis aprót a kéregetőnek. Attól, amit a fejedben gondolsz, és a szívedben érzel, amikor kéregetővel találkozol.

Minden pillanatban ott a lehetőség az újra, a szebbre, a magasabb rendűre.
Mindenkor én döntöm el, meglátom-e a pillanatban a benne rejlő végtelen lehetőséget.
(Tisch Ferenc)
 
A tömeg vak. A gond csak az, ha valaki mégis lát a tömegben: elítélik, majd megfeszítik. A tömeg szemében a legnagyobb bűn, ha valaki magára ébred. A megvilágosodott ember meg fogja zavarni a békés álmot, megpróbál felébreszteni. Elkezdi lebontani benned a babonákat, harcol a téged fogva tartó ideológiákkal, melyeknek köszönhetően mély álomban élsz. A hitvilágot, amitől eddig nem láttál tisztán, elkezdi bontani; harcol benned minden olyan vallási, társadalmi és politikai dogmával, amelynek a célja, hogy pont olyan maradj, amilyen vagy, mert így könnyebben tudnak kizsákmányolni és rabszolgává tenni. A megvilágosodás mindenki számára lehetséges, de a tömeg akadályozza. Csak páran vannak olyan bátrak, olyan merészek, hogy egyedül nekivágnak az ismeretlenbe vezető ösvénynek.
(Osho)
 
Még ha olybá is tűnik, hogy egymástól külön állunk, Szívünk nem együtt dobban és álmaink nem közös mederben folynak - ez mind illúzió.
 
Ha lehunyod szemeid, érzel minden dobbanó szívet, érzed a Föld összes parányi részét és érzed, hogy Egy Álmot szövünk mindannyian.

Minél mélyebben merülsz a lélekben, annál határtalanabb világba, a felszínen nem látható rejtett összefüggésekbe, csodákba látsz.
(Müller Péter)
 
Az élet átalakítása
A szív lélekteli mosolyával kezdődik.
(Sri Chinmoy)

Az igazi értékek sosem a zsebek mélyén lapulnak...

Nem változott az aki vagyok, egyszerűen volt bátorságom megválni attól, aki nem vagyok.
(Barefoot)

Vissza a tartalomhoz