Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bölcseletek III.

Tudástár

Nem az a mester, aki megtanít valamire, hanem aki megihleti a tanítványt, hogy legjobb tudását latba vetve fölfedezze azt, amit már addig is tudott. (Paulo Coelho)

Ahhoz, hogy a dolgok megváltozzanak, nem kell hozzájuk nyúlni, csak másként kell nézni őket. Nem kell ehhez semmi, csak annyi, hogy egy pillanatra másképp essen a fény a felületre, és láthatóvá váljék a tükör mögötti írás. Egyszer csak előtted van, és alig hiszed el, hogy eddig nem vetted észre.  (Arthur Japin)

Ne hallgass arra, hogy mások szerint milyennek kéne lenned.
Mindig a belső hangra figyelj, arra, hogy te milyen szeretnél lenni. (Osho)

Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel. Hogy a türelem rengeteg gyakorlást igényel. Hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki. Hogy olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést, ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni. Hogy csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan te szeretnéd, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged teljes szívével. Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné. Hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak. Hogy nem számít, hány szilánkra tört a szíved: a világ nem áll meg, hogy megvárja, míg összeragasztod. (Paulo Coelho)

Gyönyörű vagy:
mert tiszta vagy és őszinte
mert ragyog a szemed
mert szereted a testedet, amiben most élsz
mert nem szégyelled a vágyaidat

mert gondozod a lelkedet
mert szeretettel érintesz
mert nem engedted, hogy a küzdelmek elvegyék a hitedet, fakítsák a ragyogásodat
mert mered követni lelked vezettetését
mert a saját utadat járod, akkor is ha arcodba viharos szél fúj
mert elfogadod magadat olyannak, amilyen vagy
.
Gyönyörű vagy, mert Szívvel élsz.
L.A.


A
mikre Forrest Gump tanított meg minket!
Soha nem fogod megtudni, mire vagy képes, ha meg sem próbálsz belevágni egy új kalandba.
Ha barátokat szeretnél, neked is annak kell lenned.
Figyelj a körülötted lévő világra!
Csináld azt, amit szeretsz, nem számít, mi az!
Mindig törekedj a pozitív gondolkodásra és az elfogadásra!
Adni jó!
Légy nyitott, és várd a váratlant!

Az emberek nem ellened, hanem önmagukért vannak.
Mássz hegyeket, de ne azért, hogy a világ lásson téged, hanem azért, hogy te láthasd a világot.
Sokkal többet tanulhatsz a kudarcokból, mint a sikerekb
ől. Ne engedd, hogy megállítsanak!
A kudarc építi a jellemedet.
A legnagyobb kockázat, ha úgy éled az életed, hogy nem azt csinálod, amit szeretnél.
Oda menj, ahol
"ünnepelnek", ne oda, ahol csak elviselnek.
Az a személy, akivel a legtöbb id
őt töltöd az életed során, az te magad vagy. Tehát, jobban teszed, ha olyan érdekessé teszed magad, amilyennek csak lehet.
Ha elfogadod a korlátaidat, át tudod lépni azokat.
Az emberek gyakran mondják, hogy a motiváció nem tart sokáig. Hát, a fürdés sem. Ezért fontos, hogy minden nap ismételd.
Mindenki, akivel találkozol, fél valamit
ől, szeret valamit és elvesztett valamit.
A kényelem a célok elérésének az ellensége.


A bölcsesség nem mások, hanem Önmagunk uralása.
A nemesség nem név vagy hatalom, hanem önmegismerés kérdése:
ismerd meg Önmagad, s magadban az egész világot megleled. A boldogságnak nincs köze ranghoz és vagyonhoz, egyszer
űen csak harmónia dolga.
(Lao-Ce)

Nagyon sok ember azt hiszi, hogy az elfogadás egyet jelent azzal hogy "hát nem tehetek mást, bele kell törődnöm a dologba".
Ez azonban valójában nem elfogadás!
Az elfogadás szó egy békés, mosolygós állapotot takar, amelyben nincs harag, nincs feszültség.
Ott béke van. Bels
ő béke és mosoly.
(Tendzin Gyaco)

A boldogság forrása nem rajtunk kívül, hanem bennünk van.

(Lev Tolsztoj)


A szavak (és fogalmak) a valóságnak csak jelzései, nem tükröződései.
De ahogy a kelet misztikusai állítják:
"
Amikor a bölcs a holdra mutat, a féleszű csak az ujjat látja."

Ha azt látod csak, amit megvilágít a fény, és azt hallod csak, amit a hang közöl veled, úgy a valóságban sem látni, sem hallani nem tudsz. (Kahlil Gibran)

Szeret vagy nem szeret? Elhagyd vagy folytasd tovább? Tűrj még vagy szólj Neki? Jutalmazd vagy büntesd? Szereted valójában vagy mégsem? Bevállald vagy ne? - gyakran dübörögnek így az elme kérdései. Csakhogy az élet nem fekete-fehér és az elme gyakran beszűkíti a látókört, hogy GYORS megoldásokhoz jusson. Ennek néha kudarc a vége.
Van két tényez
ő, amit ilyenkor segítségül hívhatsz: az egyik az IDŐ, a másik a HOGYAN. Bárhogyan is döntesz, nem mindegy MIKOR cselekszel és nem mindegy MILYEN MÓDON oldasz meg egy helyzetet. Általában SOKKAL több választási lehetőséged van, mint két rideg út.
Ha figyelembe veszed, hogy az időnek min
ősége van, és nem mindig alkalmas mindenre, az megtanít Téged a türelemre. Ha felismered, hogy a szeretet olyan megoldási módokat is észrevesz, amit az elméd nem, rátalálsz a szíved bölcsességére.
S ha e kett
ővel ügyesen zsonglőrködsz, tudni fogod, hogy szinte mindig van harmadik út, csak korábban éppen Te takartad el ÖnMagad elől. ( Paeli Suutari)

Változás akkor következik be, amikor valaki azzá válik, ami,
és nem akkor, amikor az próbál lenni, ami nem.
(Arnold Beisser)


Tértől, időtől, formától dimenzióktól és szerepektől független Létező Vagyok.
Teremt
ő Szellem vagyok.
Mindenre képes vagyok a bennem lakozó Istenség által.
Magam teremtem meg életkörülményeimet, boldogságomat, Sorsomat.
A mindenséget behálózó energia vagyok.
Egy Égi Vándor, mindig más ruhában.
Vagyok Aki Vagyok!


Lenyúlni az elesettekért, adni annak, aki kér, letörölni egy gyermek könnyeit. Ezek azok a cselekedetek, amik emberré tesznek minket mindenek felett. Nincs nagyobb ajándék a hálánál, amit önzetlenségünkért kapunk cserébe.
Az emberség nem kerül pénzbe, a szeret nem követel és mindig megbocsát. Összetart, reményt ad és társként kísér minket, még akkor is, ha igazán egyedül vagyunk. A szeretet soha el nem fogy, s
őt, használatával csak tovább növekszik.

Amikor kezdtem elbizonytalanodni, egy számomra fontos ember azt mondta: - Ha csak EGY embernek segítesz, már megérte! Ekkor tudtam és értettem meg, hogy képes vagyok továbbmenni az úton, és képviselni azt, amit fontosnak tartok, mert ha csak tényleg egy emberről van szó, lehet, hogy Neki nemhogy sokat számít, hanem MINDENT jelent!
(Hanna V. Bell)

Ha azt akarjuk, hogy az emberi élet ne legyen szürke és érdektelen, tudatosítanunk kell azt, hogy vannak dolgok, melyeknek értéke nem a hasznosságuktól függ.  (Johan Huizinga)

Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában. (Steve Jobs)

Ez a tevékenység: a lehullottat visszaemelni, az elvesztettet megtalálni, a bemocskolódottat megtisztítani, az elhomályosultat kifényesíteni, az összetörtet ismét egybeépíteni, a fellázadtat megtéríteni és megbékíteni. Egyszóval: megváltani. Az emberi tevékenység értelme, hogy a világot át kell emelni a szellemi világba, vagyis arannyá kell változtatni. (Hamvas Béla)

Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt. (Wass Albert)

Boldoggá az tehet, aki boldogtalanná is. A biztos megöl, de túléled. A kétely éltet, de belehalsz. Az igazit elhagyjuk a többiért. A többit az igazi miatt. A szép rögtön kell. Az igazira alszunk egyet. A legfájóbb kín örömet színlelni. Sebzett szív csak sebezhet. Eszünk vádolható. A szív törvény feletti. Szívünk lebeszélhető. Rá sosem. Lelkünknek elég a kép. A testnek keret is kell. Testet lehet venni. Lelket csak eladni. A férfi addig él, míg kíván. A nő, amíg kívánják.         (Márai Sándor)

Az élet a legjobb tanár. Az élet általában nem beszél hozzád. Csak lökdös ide-oda. Minden lökéssel azt hozza a tudomásodra, hogy ébredj fel! Valamit meg akarok tanítani neked.
(Robert Toru Kiyosaki)

Nem kell, hogy az életben mindenre okunk legyen.
Ha valami jól esik, akkor az már éppen elegend
ő ok lehet.  (Andrew Matthews)

Az ember munkájának legnagyobb jutalma nem az, amit kap érte, hanem amivé válik általa!

Két ember közt a legrövidebb út az egyenes beszéd!

Az is, ami elől el szeretnél futni, és az is, amire vágysz, benned van. (Anthony de Mello S. J.)

A szeretet olyan, mint egy magányos hegyi kunyhó, amelyben az ember csak azt találja, amit magával visz. Az igaz szeretethez vezető úton az első lépés, hogy úgy kell a másikhoz odafordulni, hogy érte semmi jutalmat ne várjak, és magából az odafordulásból nyerjek magam számára boldogságot, megelégedettséget. Ha mégis kapok valamit, akkor az egy plusz ajándék. (Kurt Tepperwein)

Néha a kérdések fontosabbak, mint a válaszok. (Nancy Willard)

Amikor az íjász " célt téveszt ", leereszti az íját és magába tekint.
Nem a célt vizsgálja, hanem önmagát.
Valójában nem a célt téveszti, hanem a célhoz való eljutás módját.
Nem a cél vizsgálandó, hanem az íjat tartó.
(Gilbert Anand)

Ha úgy bánunk egy emberrel, amilyennek mutatja magát, akkor rosszabbá válik, mint amilyen valójában. Ha úgy bánunk vele, amilyen lenni szeretne, segítünk neki azzá válni, amire képes. (Goethe)

Jobb gyertyát gyújtani, mint szidni a sötétséget. (Konfuciusz)

Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása. (Buddha)

Ne egyetlen időszakban, egyetlen tanításban, egyetlen jelenségben, egyetlen testben, egyetlen földön, egyetlen élőlényben keresd a megvilágosodást, hanem mindenben, mindenkor és mindenütt! (Buddha)

A szomorúság mélységet ad. A boldogság magasságot. A szomorúság gyökeret ad. A boldogság ágakat. A boldogság olyan, mint egy ég felé törő fa, a szomorúság olyan, mint a föld méhe felé hatoló gyökerek. Mindkettőre szükség van, és minél magasabbra tör a fa, annál mélyebbre is hatol. Minél nagyobb egy fa, annál nagyobbak a gyökerei. Tulajdonképpen a lomb és a gyökér mindig arányos egymással. Ebben rejlik a fa egyensúlya. (Osho)

Engedd meg magadnak a luxust, hogy önmagad lehess. Fogadd el magad úgy, ahogy vagy. A Nagy Egység szemszögéből egyik emberi lény sem fontosabb a másiknál, de mindegyikünk tapasztalata egyaránt hozzátesz az Egészhez. (Zen)

Aki nem tud hinni, az vár. Aki hisz valamiben, az indul. (Hioszi Tatiosz)

Tökéletes ember nincs, mert akkor nem a földön lennénk. Mindenkit arra tanítok, hogy legyen önmaga, hogy betölthesse azt a feladatot, amire született. Aki kapni akar, annak először adni kell... (Szepes Mária)

Az egyetemen nem tanítják meg, hogy a szeretet művészet, erre neked magadnak kell rájönnöd. (Osho)

Bármilyen aktivitás kreatívvá válik, amint az, aki csinálja, törődni fog azzal, hogy jól vagy jobban csinálja. (John Hoyer Updike)

Ne arcról ítélj, ne a külső után. A lélek mutatja meg, kik vagyunk igazán! Ne az arcot nézd, a lelket keresd. S a lelkén keresztül az embert szeresd. (John Milton)

Könnyebb találni sok embert, akik elég bölcsek ahhoz, hogy felfedezzék az igazságot, mint egyet, aki elég rettenthetetlen ahhoz, hogy mindenféle szembenállás ellenére is kiálljon érte. (A. A. Hodge)

Honnan tudnánk, hogyan éljünk, ha nem hinnénk valamiben, ami nagyobb nálunk? Ki tanítana meg bennünket az életre? Ki mondja meg a fának, mikor jön el az ideje, hogy kisarjadzanak a levelei? Ki mondja meg a rigóknak, hogy meleg lett, s újra észak fele repülhetnek? A madarak és a fák hallgatnak valamire, ami bölcsebb náluk.

Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből. (Böjte Csaba)

Utak nyílnak meg azok előtt, akik tudják hova mennek, és elhatározták, hogy el is jutnak oda. (Leonard Roy)

Nem azok értik meg egymást, akik ugyanazt a nyelvet beszélik,
hanem azok, akik megosztják ugyanazt az érzést.
(Rumi)

A szabadság azt jelenti, hogy nincs szükséged mások engedélyére ahhoz, hogy önmagad lehess!

Te nem egy csepp vagy az óceánban.
Maga az óceán vagy egyetlen vízcseppben.
(Rumi)

Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon. (Susan Ertz)

A pozitív gondolkodás 12 pontja
1. Úgy nézek magamra mindig, ahogy csodára nézni illik, mert minden ember megismételhetetlen és egyedi.      
2. Egyenrangúak vagyunk!  Nem helyezem magam alád, de föléd sem!
3. Én én vagyok, Te pedig te! Azért vagyok a világon, hogy beteljesítsem küldetésem, nem pedig hogy megfeleljek elvárásaidnak!
4. Képes vagyok elérni, amit akarok!
5. Problémáim kihívások, melyeknek megoldására képes vagyok magam, vagy szeretteim segítségével
6. Elérem, amit igazán akarok, olyasmit akarok, ami előnyömre válik és előre visz.
7. Meg akarom változtatni ami változtatásra szorul, elfogadom ami megváltoztathatatlan. Képes vagyok különbséget tenni a kettő között.
8. Hibáimmal és gyengeségeimmel együtt szeretem magam, mert tisztában vagyok tökéletességeimmel és erősségeimmel. Ugyanígy tekintek másokra is! Erényem a megbocsátás.
9. Fenntartom a jogot arra, hogy változtassak véleményemen, mert a fejődésem során gyakorlásra, tapasztalásra és belátásra van szükségem.
10. A negatív gondolkodók, elviselhetetlen emberek, szélsőséges kritizálók számára ajándékom egy mosoly, s a magam számára ajándékom a lehetőség, hogy bármikor otthagyhatom őket.
11. Szeretem magam, jól kijövök magammal, képes vagyok csendben egyedül lenni, s úgy bánok másokkal, ahogy elvárom, hogy velem is bánjanak.
12. Testem, lelkem, értelmem egységet képez.

A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság. (Buddha)

Ha folyamatosan arratörekszel, hogy normális legyél, soha nem fogod megtudni, hogy milyen csodálatos is vagy valójában. (Maya Angelou)

A siker a lehetőség felfedezésével kezdődik.

Az nem koldus, kit lelke vezérel, ki a szívével él és nem az eszével... (Aranyosi Ervin)

Nagyobb öröm egyetlen bűnös, aki megtér, mint ezer bölcs, akinek soha nincs szüksége a megbánásra.

Az álmokra nem születni, nem várni kell, hanem megtenni mindent, hogy elérjük őket!

Az teszi széppé a sivatagot, hogy valahol egy kutat rejt.  (Antoine de Saint-Exupéry)

Nem az számít, hogy hogyan kezded el az életedet, hanem hogy hogyan fejezed be azt. A változtatás lehetősége, és a döntés szabadsága mindig a Te kezedben van. Ha valamit teszel, vagy elmulasztasz megtenni valamit, akkor is Te cselekszel, az is mindig a Te döntésed eredménye. Ennélfogva lehetsz szabad. A jó és a rossz csak nézőpontok kérdései, mert ami jó az egyik ember számára, az tönkreteheti a másikat. (Cero)

Légy hasonló az égen szálló madárhoz…, aki a törékeny gallyon megpihenve átéli az alatta tátongó mélységet, mégis vígan énekel, mert bízik szárnyi erejében. (Victor Hugo)

A cselekvés iránti szeretetben élni és a másik akaratát megértve őt élni hagyni, ez a szabad ember alapelve.  (RudolfSteiner)

A hatalom birtokának az a hatása hogy az emberek süketekké és vakokká válnak. Nem látják többé azt ami az orruk előtt van, és nem hallják ami a fülükbe harsog. (Mahatma Gandhi)

A valódi karakteredet az mutatja meg, ahogyan azokkal bánsz, akik semmit nem tettek érted.

A belső külsővé válik; a belső folyamatosan megteremti önmagát a külsőben.  (Osho)

Játékaidat elvehetik, ruháidat, pénzedet is elvehetik mások. De nincsen olyan hatalma a földnek, amelyik elvehetné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned. (Wass Albert)

Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni.  (Walt Disney)

Tudunk vihart kelteni magunkban, s le is tudjuk csendesíteni a viharunkat. Életünk valóban hajózás a nyílt tengeren, ahol nem lehet tudni, milyen vihart hoz a következő óra - de azért azon a hajón egy Kormányos is van! (Müller Péter)

Ha azt gondolod, hogy valami nehéz, akkor az nehéz. Ha azt gondolod, hogy valami könnyű, akkor az könnyű. Ha azt gondolod, hogy valami nem könnyű, de nem is nehéz, akkor az nem könnyű és nem is nehéz.
De akkor milyen valójában?
Menj, igyál egy kis vizet, és azután rögtön rájössz, hogy a víz milyen, forró vagy hideg. Ne hozz létre nehezet vagy könny
űt! Ne hozz létre semmit! Amikor csinálsz valamit, csak csináld!

A hozzáállás egy egyszerű dolog, de amit tesz, az megváltoztatja a helyzetet.

Engedd, hogy az élet éljen rajtad keresztül.  (Roger Keyes)

Az álmainknak nincsen lejárati ideje. Vegyél nagy levegőt és próbáld újra!

A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná!  (Tolsztoj)

Ha a magasba akarsz emelkedni, akkor magad mögött kell hagynod minden felesleges dolgot, ami lefelé húz.  (Morrison
)

Aranymetszés - a szabály, amelyet lehet, de nem érdemes felrúgni.
Nem érdemes, mert ett
ől lesz meg az egyensúly, ez a természet és a magunk tisztelete.
Az arányosság m
űvészete, amelytől kellemes érzések szabadulhatnak fel bennünk.
(Gini Papp)

Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit, ami nincs. Valakinek lenni a semmiből. Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb ellenállást keresni. Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen.  (Hamvas Béla)

Értékes ember az, aki másokat is annak tart. (Cero)

A kifelé vezető út mindig belül található.
Egyedül csak Te vagy képes felszabadítani Önmagadat, saját gondolataid terhei alól.
(Cero)

Ne félj a világtól. Csak az ismeri önmagát, aki a világ fölé hajolt egyszer. Látott mélységet, magasságot és nem szédült el. (MáraiSándor)

Kutasd fel a fájó területeket, és vigyél szeretetet oda, ahol nincs. Mert a szeretet az út és az egység választása. Mert a szeretet lágy, felveszi azt a formát, amit adnak neki. Nem válogat ember és ember között. Olyannyira lágy, hogy még a legkeményebb kőszívet is képes idővel megrepeszteni és körülölelni. Lágy és mégis erős, így fel képes oldani a határokat, el tud csitítani vitákat és békét hoz a háborgó szíveknek. Vigyél szeretet oda, ahol nincs. Légy önmagad a szeretet, a szerető és a szeretett! A szíved bölcsessége képes kivezetni az illúziók közül. (Pozsgai Nikoletta)

Az életed bármely részét teheted jobbá vagy teheted rosszabbá.
MOST ÉPPEN MELYIKET VÁLASZTOD MAGADNAK?
(Louise L. Hay)

Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni.  (Walt Disney)

A világ ellentétekből épül fel: fény és árnyék, magasság és mélység, férfi és nő, s nekünk meg kell tanulni, hogy ezek egymást kiegészítik, nem pedig kioltják.  (Szepes Mária)

Sokszor az akadályoz meg bennünket a jócselekedetekben, hogy azt hisszük, nekünk nincs semmink, amivel segíteni tudnánk.
De miért is gondoljuk,hogy azt kell adnunk, amink nincs? Miért nem adjuk azt, amink van?
Van szemünk,hogy észrevegyük, ki az, aki segítségre, vigasztalásra szorul.
Van kezünk,hogy felemeljük, hogy segítsünk neki hordani a terhet, amely alatt görnyed.
Van id
őnk, hogy meghallgassuk panaszát, hogy gyógyírt adjunk lelki sebeire.
Van szívünk, hogy szeressük
.  (Dr.Barsi Balázs atya)

Ha az újjászületés tényéből egyetlen lényegi tanulságot kéne levonni, akkor ez lenne:          "Légy jószívű, és törekedj, hogy mások számára megszerezd a tartós boldogságot, és cselekedj úgy, hogy ezt meg is őrizd. Ápold magadban és gyakorold a kedvességet."
A dalai láma mondta:
"Semmi szükség nincsen templomokra, és nincs szükség komplikált filozófiára sem. A saját agyunk, a saját szívünk a mi templomunk; filozófiánk pedig a kedvesség."  (Szögjal Rinpocse)

A tehetség univerzális adottság. De rengeteg bátorság kell ahhoz, hogy éljünk vele: merj a legjobb lenni!  (Paulo Coelho)

F
ogjuk meg egymás kezét! Bármennyire veszett, hazug, elvetemült a világ - egyre többen lesznek a kevesek. (MüllerPéter)

A hős is mindennapi ember, csak elég ereje és kitartása van legyőzni a leküzdhetetlennek tűnő akadályokat.

Hogy vizet nyújthassunk a szomjazónak, ahhoz nem kell okvetlen aranykehely vagy gyöngyökkel kirakott serleg.

A kis jócselekedetek is jobbá teszik a világot.
Mosolyogj másokra. Mosolyogj azokra, akik mögött nehéz nap áll. Légy kedves hozzájuk. A kedvesség az egyetlen olyan befektetés, ami soha el nem múlik.
Még ha egy mosoly nem is sok, de sokszor ment életeket. Azokét, akik úgy érzik, semmit sem érnek. Ahol van egy ember, ott van lehet
őség a kedvességre is.

Az mutatja meg igazán milyen ember vagy, ahogyan azokkal bánsz, akiktől nem vársz semmit.

Egy ember értéke abban lakozik, hogy mit ad, és nem abban, hogy mit képes összeszedni.
(Einstein)

Az alázat lefelé mutat, de felfelé visz!

A valódi életbölcsesség abban van, hogy a mindennapokban észrevegyük azt, ami csodálatos.
(Pearl Sydenstricker Buck)

Mindig az érinti meg legmélyebben a másik embert, amit teljes szívből végzünk.
Nem a testünk mozgása, vagy
az elménkben lévő szavak közvetítik a szeretetet.
Szeretetünk a szívb
ől egyenest a szívbe tart.  (Maharishi)

Az ember csak addig zuhan a mélybe, amíg földet ér, a magasságokat tekintve azonban nincs határ.
 (Ralph S. Marston)

Legyél szivárvány valaki esőfelhőjében.  (Maya Angelou)

Menj magabiztosan az álmaid irányában. Éld azt az életet, amit elképzeltél! (H.D. Thoreau)

A leggyakoribb különbséga győzelem és a vereség között..... hogy nem adod fel. (W. Disney)

Menj magabiztosan az álmaid irányába. Éld azt az életet, amit elképzeltél!
(Henry David Thoreau)

A leggyakoribb különbség a győzelem és a vereség között... hogy nem adod fel. (W. Disney)

Vannak határok, falak, korlátok, el is döntheted, hogy szépen megbújsz mögöttük, de dönthetsz egész másképp. Úgy, hogy azt mondod, olyan nincs, hogy képtelen vagy átugrani, vagy hogy mögötte már nincs semmi, és inkább addig feszegeted a határokat, bontogatod a falakat, vagy próbálod átugrani a korlátokat, amíg rá nem jössz, hogy képes vagy eltüntetni őket. Hiszen minden legyőzhető, ha hiszel magadban. (Oravecz Nóra)

A boldogság titka: vágyakozás nélkül gyönyörködni.  ( F. H. Bradley )

A Szeretet a válasz. Mindegy, hogy mi a kérdés. ( Jeff Foster )

A képesség, hogy azt lássa az ember, amit a többiek nem látnak, sokkal fontosabb, mint nem látni azt, amit mindenki lát.   ( Lewis Carroll)

Senkit sem lehet a változásra kényszeríteni. A változás kapui bennünk vannak, és csak belülről nyithatók. ( Marilyn Fergusson)

Bármilyen tehetséged van, használd azt: az erdő is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének benne, akik a legjobban tudnak énekelni. (Henry Van Dyke)

Amikor fújni kezd a változás szele, egyesek falakat építenek, mások szélkerekeket...

A jelek mindig jönnek, csak tudni kell bennük olvasni.  (Donna Karan)

A kedvesség egy olyan nyelv, amit a süketek hallanak, a vakok pedig látnak...  (Mark Twain)

A kedvesség nem egy szerep, hanem életstílus.

Mindazt amit szeretsz, és mindazt amit utálsz, a tapasztalataid körébe vonzod. Amire figyelsz, és ami bármilyen módon érzelmeket kelt benned, azt magadhoz vonzod. Egyedül a te felelőséged, hogy mit vonzol magadhot, és mi lép be az életedbe, mert senki más nem gondolkodhat, figyelhet és érezhet helyetted! Te vagy a saját életed középpontja!

Uram, adj türelmet,
Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,
Amit lehet, és adj bölcsességet,
Hogy a kett
ő között különbséget tudjak tenni.
Uram, tégy engem békéd eszközévé,
Hogy szeressek ott, ahol gy
űlölnek,
Hogy megbocsássak ott, ahol megbántanak,
Hogy összekössek, ahol széthúzás van,
Hogy reménységet keltsek, ahol kétségbeesés kínoz,
Hogy fényt gyújtsak, ahol sötétség uralkodik,
Hogy örömet hozzak oda, ahol gond tanyázik.
Ó Uram, segíts meg, hogy törekedjem,
Nem arra, hogy megvigasztaljanak,
Hanem, hogy én megvigasztaljak,
Nem arra, hogy szeressenek,
Hanem arra, hogy szeressek.
Mert aki így ad, az kapni fog,
Aki elveszíti magát, az talál,
Aki megbocsát, annak megbocsátanak,
Aki meghal, az fölébred az örök életre.
  (Assisi Szent Ferenc)

Az igazi önismeret könyörtelenül pontos. Nem ítél, de lát. (Müller Péter)

Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl. (Mahatma Gandhi)

Ne hasonlítsd magad senkihez. Emeld fel a fejed, és emlékezz: se jobb, se rosszabb nem vagy senkinél, egyszerűen te vagy, és ezt senki nem múlhatja felül.

A tükröt, amit másnak mutatsz, néha fordítsd magad felé is!  (Srídéví)

Ne mondja le az álmodról csak azért, mert más szerint őrültség vagy nem tudod megcsinálni! Mindig kapsz annyi lehetőséget és energiát, hogy amit megálmodtál, véghez is vihesd. (MR)

Határaid ott vannak, ahová teszed őket. Olykor érdemes átlépni, hogy megtapasztalt a teljességet! (MR)

Ha tudod, mit akarsz, az már fél siker. Ha hiszel is benne, egy lépéssel közelebb kerültél hozzá. Ha meg is teszel mindent azért, hogy megvalósuljon, valóra fog válni az álmod. (Srídéví)

Járd mindig a saját utadat, és légy büszke rá!

Ha tudod, mit akarsz, az már fél siker. Ha hiszel is benne, egy lépéssel közelebb kerültél hozzá. Ha meg is teszel mindent azért, hogy megvalósuljon, valóra fog válni az álmod.
"Srídéví"Minden amit hallunk vélemény, nem tény
és minden, amit látunk nézőpont, nem a valóság.
(MarcusAurelius)

Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon - egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker.
(Ralph Waldo Emerson)


Van benned valaki, aki halhatatlan.
És der
űs.
És er
ős.
Nem lehet vele elbánni.
És ha földre rogysz, fölemel a grabancodnál fogva, és talpra segít.
És ha már úgy érzed, nem bírod tovább, olyan energiát ad, hogy széttöröd gyávaságod és önsajnálatod börtönének rácsát, és szabaddá tesz.
Hallgass rá!
Ő vagy te.
(Müller Péter)

Irányítsd méltó célokra tetteidet, de ne kérdezd, eljuttatnak-e a célig; legyenek példák és modellek a tetteid, nem pedig egy-egy cél elérésének puszta eszközei!
(Szilárd Leó)

Ez a világ gyűlöli a Szeretetet, mert az Gyengéd, Alázatos, Megbocsátó és Bölcs. A világ pedig erőszakos, öntelt, a másikon átgázoló, képtelen megbocsátani és ostoba. Győzni akar és nem veszíteni. Kapni akar és nem adni. Inkább gyűlöl, mint szeret.
Lebeszélnélek a szeretetr
ől, ha nyerni, érvényesülni és meggazdagodni akarsz ebben a világban, de ha az életed értelmét keresed, Szíved boldogságát és halhatatlan örömét, ha azt az EGYet keresed, amiért az Embernek érdemes élni: akkor tanulj meg Szeretni. Akkor is, ha lemaradsz. Akkor is, ha vesztes maradsz. Akkor is, ha nem szeretnek.
Olyan lángot gyújts a Szívedben, amelyet nem képes elfújni az a szennyes szélvihar, amelyben élsz! (Müller Péter)


Ha egy férfi sír, az nem a gyengeség jele. Azt mutatja meg, hogy EMBERBŐL VAN. És ki meri mutatni mindazt, amit érez. (Csernus doki)

Ne álmodd az életet. Éld az álmaidat!

A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.  (A. Rodin)

Három egyszerű szabály:
Ha nem teszel a célodért, soha nem éred el.
Ha nem kérdezel, a válasz mindig "NEM" marad.
Ha nem lépsz, mindig egyhelyben maradsz.

Az emberek utálhatnak azért, mert más vagy és nem a társadalom normái szerint élsz, de a lelkük mélyén arra vágynak, hogy ők is képesek legyenek megtenni ugyan ezt.

Adj, de ne tűrd, hogy bármit is elvegyenek tőled!
Szeress, de ne engedd, hogy visszaéljenek vele!
Bízz, de ne legyél naiv!
Hallgass meg másokat, de ne hagyd elnyomni a saját hangod!

Egyéniségnek születtél, nem tökéletesnek.

Amikor az emberiség eljut oda, hogy meglátja önmagát a másikban, akkor a világ el kezd változni! Előtérbe kerülnek az igaz emberi értékek, fontossá válik a környezet megóvása és szépsége, természetes lesz a becsület és a másik tisztelete!

Aki látja a láthatatlant, az képes a lehetetlenre!

Soha nem lehetsz túl öreg egy újabb cél kitűzéséhez és egy újabb álom megálmodásához.
(Les Brown)

Ha sírnod kell, tedd úgy, mint ahogy a gyermek teszi. Soha ne feledd: szabad vagy, és nincsen abban semmi szégyellnivaló, ha kimutatod azt, amit érzel. (Paulo Coelho)

Az élet nagy titka az, hogy nincsen nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni. (Oprah Winfrey)

A szabadság megadja a lehetőséget, hogy akár az állatok szintje alá zuhanj, akár az angyalok fölé szárnyalj. A szabadság létra. Egyik vége a pokolba nyúlik alá, a másik az égbe fel. Ugyanaz a létra, te döntöd el, hogy melyik irányban indulsz el rajta. (Osho)

Jó és rossz, helyes és helytelen… minden össze van keverve mindnyájunkban. Itt él bennem a világ minden gonoszsága. És minden jósága is. Belénk van plántálva, minden egyes emberbe, a világ minden lehetősége. Ott van mind abban az edényben, ami maga az ember… Ott van, ott is marad mindvégig örökös készenlétben, hogy ennek vagy annak kedvezzenek a körülmények."
(Eric Knight)

Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened van, emlékezz rá, hogy a repülő is a széllel szemben száll fel, nem vele együtt.

Csak az láthatja meg a hajnalt, aki nem fél a fénytől, amit hoz. (Joun In-van)

Ne mondd el másoknak az álmaid. Mutasd meg nekik!

Ahova érdemes elmenni, oda nem vezet rövid út...

Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned, mi a helyes és mi a helytelen. Megeshet, hogy helytelenül cselekszel, de szert teszel a tapasztalatra, ami tudatosítja benned, mit kell kerülnöd. Megeshet, hogy valami jót teszel, és azonnal kiélvezheted az áldásait. A jutalom nem ezen az életen túl, nem a mennyországban és a pokolban vár. Hanem itt és most.
Minden tett azonnali eredményt hoz. Csak légy éber, és figyelj. Az érett emberek azok, akik megfigyelték és felfedezték maguknak, mi helyes és mi helytelen, mi jó és mi rossz. És azáltal, hogy ezt felfedezték a maguk számára, mérhetetlen bels
ő tartásra tettek szert. Ha az egész világ mást gondolna, számukra az is közömbös. Megvan a saját tapasztalatuk, ami vezeti őket, és ez elég. (Osho)

Az igaz szeretet esetében nem érdekes, hogy adok vagy kapok, egyszerűen a szeretet áramlásáról van szó, és ez gyönyörű, bármelyik irányban történik is. (Brandon Bays).

A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.
A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad bel
őle. (Hamvas Béla)

Új világ nyílik meg az előtt, aki megtanul emberekhez közeledni... Az élet lényege nem a bezárkózás, hanem az, hogy megnyíljunk mások előtt.  (Laurent Gounelle)

A győztesek olyan vesztesek, akik felálltak és újra megpróbálták. (Dennis DeYoung)

Akkor is hinned kell magadban, amikor senki más nem hisz benned. Ettől leszel nyerő.
(Venus William)

Tanulj meg látni! Vedd észre, hogy minden összefügg mindennel! (Leonardo Da Vinci)

A fények átváltozása benned van: a mélypont fordulópont. (Tatiosz)

A szabadság azt jelenti: én döntök, és nem a körülmények irányítanak engem.  (Cs. Szabó Virág)

Legyen erőd lent hagyni, amit nincs erőd följebb emelni.  (Fodor Ákos)

Tanulj meg "nem" - et mondani, mert ez sokszor többet ér, mintha latinul tudnál írni és olvasni.
(Charles Haddon Spurgeon)

Nem az számít honnan jöttél, hanem hogy milyen utat választasz!

Ami neked csak egy apró gesztus, az másnak az egész napját boldoggá teheti!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz