Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bölcseletek II.

Tudástár

Boldogok azok, akik észreveszik a szépet olyan helyeken, ahol mások semmit sem látnak. Minden szép, csak jól kell tudni nézni.  (Pissarro)

Az igazi türelem az, amikor megengedjük valakinek, hogy ne legyen tökéletes. (Gary Chapman)

Ha a terv nem működik,akkor a tervet változtasd meg, ne a célt!

Bármit megkaphatsz az életben, amit csak akarsz, ha eleget segítesz másoknak megkapni azt, amit akarnak. (Zig Ziglar)

Azt hiszed, hogy akkor nem volt hiábavaló az életed, ha emlékeznek rád a tömegek, ha nem felejt el a világ. Alkotni akarsz, maradandót, hogy ha te nem is, legalább az emléked maradhasson. S ez valóban fontos. De nem lényeges. Mert nem az a lényeg, mit fog fel belőled a világ, hanem az, hogy mit fogtál fel belőle Te. Nem az a lényeg, hogy emlékeznek-e rád, hanem az, hogy mire emlékezel Te. Nem az a lényeg, hogy mennyire ismert el a világ, hanem az, hogy mennyire ismerted meg a világot Te. Mert nem az számít, mit hagysz itt, hanem az, amit magaddal viszel. (A.J. Christian)

Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn, a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai.
(
Ron Cristian)

E
gy régi legenda szerint a fény és a sötétség, az Isten és az ördög között alku köttetett. Az alku így szól: az alvó ember lelke védelmet élvez, ám az ébredő, útra kelő ember lelkéért harcba indulnak a fény és a sötétség erői!  (Tibeti tanítás)

...tudd, hogyan kell habozás nélkül adni,....bánat nélkül veszíteni,...gonoszság nélkül szerezni....
és feltétel nélkül szeretni...

Nem az a fontos, hogy magadat másokkal összehasonlítsd, hanem hogy merj saját mértéked szerint élni. (Anselm Grün)

Ha valaki segít neked, az nem azt jelenti, hogy gyenge vagy...csupán azt, hogy bnem vagy egyedül!

Minél nagyobb csatát vívsz meg, annál nagyobb utána a boldogság. Olyan szintekre emel a saját erőd, amiről azt gondoltad, hogy nem is létezik, vagy egyszerűen csak a képzeleted szüleményeként élheti meg a holnapot. De ott van, jön, csak hinni kell benne. Felülemelkedni a szomorú szürkeségen, állni a sarkadon, kiállni magad mellett, és hinni a saját erődben. Abban a pillanatban, hogy tisztában vagy vele, semmi sem állíthat meg, ugyanis a beteges félelem, ami mást hátráltat és visszafog, téged pont, hogy előre fog vinni, hiszen tudod: mindenre képes vagy. (Oraveczra)

Ha egy tojást külső erő tör fel, az élet megáll. Ha a tojást belső erő töri fel, új élet kezdődik. A nagyszerű dolgok belülről indulnak.

Ma, mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni.
Miel
őtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit enni.
Miel
őtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk.
Ma, miel
őtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra.
Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságon kell vezetned, gondolj azokra, akik ugyanezt a távolságot gyalog kell megtegyék.
És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a Te munkádat.
És amikor gyötr
ő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz. (ismeretlen szerző)

Minden harcos érzett már félelmet egy-egy csatától. Minden harcos csalt és hazudott már életében. Minden harcos indult már el olyan úton, melyet nem neki szánt a sors. Minden harcos szenvedett már jelenléktelen dolgok miatt. Minden harcos érezte már, hogy nem igazi harcos. Minden harcos követett már el hibát spirituális küldetése teljesítése közben. Minden harcos mondott már igent, mikor nemet akart mondani. Minden harcos bántott már meg olyan embert, akit szeret. Éppen ezért a fény harcosa: mert keresztülment mindezen, és mégsem vesztette el a reményt, hogy lehet jobb, mint az adott pillanatban. P. C.

A tudatalatti a legkevésbé sem tudattalan. Csak nem szoktunk arrafelé figyelni. (Osho)

Soha ne félj kimondani azt, amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz. (Márai Sándor)

Ne rohanj nagyon előre, élvezd a pillanatot, mert egyetlen mosoly elrepíthet a célodhoz, hiszen sohasem tudhatod, hogy kit érint meg, és kinek segít túllépni valamin.  (Oravecz Nóra)

A
z egész univerzumot behálózza az ok - okozat törvénye. Nincs egyetlen dolog,
egyetlen esemény
- sem a belső, sem a külső világban -, amelynek ne lenne oka,
és minden oknak szükségszer
űen ki kell váltania valamilyen hatást. Nem létezik mester, nem létezik vezető, nincs senki, aki megmondhatná nektek, mit kell tennetek. (Buddha)

Az erő mögötted nagyobb, mint a feladat előtted!  (Váradi Márk)

A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná!  (Tolsztoj)

Ha a cselekedeted a szívügyed, akkor az kreatív lesz. A kis dolgok naggyá válnak a szeretet és öröm érintésétől. (Osho)

Szerintem fontos, hogy kiben mi van. Hogy kinek mi az útja, hogy rálépjen, hogy higgyen benne, hogy merjen lépni, és ne foglalkozzon azzal, ha valaki le akarja róla rugdosni. Egyszer kell kibírni, meg még egyszer, utána talán már sokkal könnyebb, harmadszorra meg már nem is fog érdekelni, hogy más mit mond. Az utad viszont annál inkább, amin a megérzéseid visznek ere. Nem kell más, csak hit abban, hogy amit érzel, az a tuti. Tudni, hogy nem okozhatnak csalódást. Igen, az elején rohadt nehéz lesz. Persze, mint minden. De aztán elkezd jönni a siker. Jön, és árad, és boldog leszel, mert az az út, ami a tiéd, azért van, hogy boldoggá tegyen. Csak merni kell magadévá tenni. (Oravecz Nóra)

Senki nem fogja helyetted megoldani a problémáidat. Járhatsz terápiáról terápiára, amíg a másiktól várod a megoldást, a probléma ott fog maradni. Tudom, hogy ezt nem jó hallani, de így van. Egy módszer esetleg megmutatja, hol az elakadás, hol a blokk, merre kellene indulnod. De cselekedni, másképp gondolkodni nem fog helyetted. A terapeuta csak rámutat arra, ami van. Megmutathatja, mi zajlik a lelkedben. De ahogy kilépsz a rendelő ajtaján, onnantól kezdve a sorsod a TE kezedben van. A saját életedért Te vagy a felelős, senki más. És senki nem tehet Érted semmit, ha Te magad nem teszel magadért.

Vállald magad. Egy percig sem kell megjátszanod magad ahhoz, hogy elérd amit szeretnél.  Nincs rá szükség. Érezd, hogy ki vagy, és merd megmutatni másoknak. Lehet, hogy embereket veszítesz el az életedből, de aztán csak olyanok jönnek be, akik hozzád hasonlóak...

Ha Isten meghallgat, úgy segít rajtad, hogy odaküld hozzád egy olyan embert, akinek még nincs kőb
ől a szíve. Aki meghallgat, megvigasztal, meggyógyít. Aki nem abból indul ki, hogy nekem jó, mi a fenét jajgat ez? Hanem letörli a verejtéket a homlokodról. Kimondja azt az egyetlen szót, amit jól tudsz te is, de önmagadnak nem mondhatod, mert azt várod, hogy a másik mondja ki. Anélkül hatástalan. Mert csak a szeretet gyógyít. (Müller Péter)

Nekünk kell a változássá lennünk, amit a világban látni akarunk.  (Mahatma Gandhi)

Az erő, hogy hiszel önmagadban. Ez a kulcs, mely megváltoztatja a sorsot.

Ne cipelj több terhet, mint amennyit muszáj. Azzal, hogy mások terheit is cipeled, sokszor nemhogy használsz nekik, hanem épp ellenkezőleg: ártasz, hiszen nem hagyod, hogy megerősödjenek.
Tudd, hogy mi a Te "csomagod", és mi nem. És kérdezd meg magadtól: honnan vajon az a kényszer, hogy mások helyett cipekedj?

A könnyebb utat mindig könnyebb választani, ezt hívják menekülésnek, de van egy rossz hírem: a könnyebb úton soha nem lehet olyan sikerélményeket szerezni, amelyek önbizalmat adnak.
(Csernus Imre)


Légy önmagad! A világ imádja az eredetit. (Ingrid Bergman)

Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy különböző légy, sose változtass rajta! (Taylor Swift)

A fán ülő madár sohasem fél attól, hogy letörik az ág, mert ő nem az ágban bízik, hanem a saját szárnyaiban. Mindig higgyél önmagadban!

Lesznek találkozások...
Amik fenekestül forgatják fel a világod. Érkezni fog valaki, aki darabokra szed, majd újra összerak, rávilágít a hibáidra és folyton többre sarkall. Te persze félni fogsz. Reszketni fog minden porcikád, de a végén úgy is a kíváncsiságod győz és teljesen átadod magad neki. Lehet, hogy nem is érted majd miért, hisz Ő csak mesél, nevet, szóval tart. Támogat, felvidít és közben szép lassan megtanít élni. De talán nem is tudatosan teszi. Egyszerűen a lényéből fakad. Derűs, vidám és olyan erősen vonz magához, hogy képtelen vagy ellenállni neki. Ahogy telnek a hónapok, úgy leszel egyre biztosabb abban, hogy az életed már sosem lehet olyan, mint korábban, hisz lassacskán teljesen átszínezi a világod. A szürkéid szivárványszínekre cseréli, és közben te is észrevétlenül változol. Elindulsz egy úton, amelyre egyedül sosem léptél volna. És ő ott lesz végig, és fogja a kezed. Melletted lépdel. Vigyáz rád. Mosolyog. És Szeret.

Minden, amit hallunk vélemény, nem tény;
s minden, amit látunk nézőpont, nem a valóság.  (Marcus Aurelius)

Óvakodj tőle, bármeddig is élj, hogy embert külsejéről ítélj! (La Fontaine)

Ha valaki keresztezi az utunkat, mindig hordoz valamilyen nekünk szóló üzenetet.
Véletlen találkozások nincsenek.  (James Redfield)


Az egyensúly univerzális alapelv, az élet minden területén megjelenik. Megtalálása nem könnyű feladat, de ez az igazi hatékonyság alfája és omegája.

Adj, de ne tűrd, hogy bármit is elvegyenek tőled!
Szeress, de ne engedd, hogy visszaéljenek vele!
Bízz, de ne legyél naiv!
Halgass meg másokat, de ne hagyd elnyomni a saját hangod!

Az élet három szabálya:
Az első szabály:-INDULJ....
A második szabály:-MENJ TOVÁBB...
A harmadik szabály:-SEGÍTS VALAKI MÁSNAK IS ELINDULNI...  (Thomas Adams)

A tiéd lehet minden, amire vágysz, de ha nem teszel semmit érte, a helyén marad - ahogyan Te is. (Oravecz Nóra)

A mester megmutatja, hol keress, de nem mondja meg, mit láss.

Ahogy emelkedik a rezgésszint, úgy növekszik a stressz, feszültség az emberek között.
Vannak emberek, akik nem ...akarják a változásokat és nem képesek ezeket az új rezgéseket befogadni. Ők maradnak a saját rezgés szintjükön, viszont azok, akik emelkednek, már nem tudják elviselni a durva energiákat. Ilyenkor a két tábor energiája egymásnak feszül.
Sokszor tapasztalhatjuk, hogy régi barátok, ismerősök maradnak el mellőlünk és új ismeretségek születnek. A hazugságok, önáltatások ideje lejárt.
Mindenkinek szembe kell néznie saját félelmeivel, megoldatlan ügyeivel.
Mindenki saját magáért felelős, persze útmutatást kérhetünk, de az úton egyedül kell végig mennünk. Nem szabad elfelejtenünk, sose vagyunk egyedül!
Aki megtalálta "középpontját" , messzire sugárzik!
Hívójele bejárja a világot, és akinek szól, meghallja s válaszol.
Rokon lelkek, ha tiszták, állandó adásban-vételben vannak.
Ne félj, hogy társtalan maradsz.
Szíved adásban van és megtalálod a veled "egyívásút".
Minden az "adó" erején és tisztaságán múlik.
Ha csillagodat követed, életed is megváltozik.
Régi szokások, szemléletek és társak is elmaradnak.
Mások jönnek helyettük…   (Müller Péter)

A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. S ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen. (StephenKing)

Az életedben soha ne magyarázkodj senkinek. A barátaidnak nincs szüksége rá, az ellenségeid pedig úgyse hiszik el. A te saját életedben jogod van döntéseket hozni, mi az amit tenned vagy mondanod kell, akkor és úgy, ahogy te akarod. Ha elrontod szerzel egy rossz tapasztalatot, ha pedig jól döntesz élvezheted. A lényeg hogy sose add fel önmagad, hogy másoknak megfelelj. Az életed egyedülálló, csak a tiéd. Élvezd, ahogy te akarod!

Nem az a fontos, hogy magadat másokkal összehasonlítsd, hanem hogy merj saját mértéked szerint élni.  (Anselm Grün)


A pozitív gondolkodók látják a láthatatlant, érzik a megfoghatatlant és elérik a lehetetlent.

Csoda az a külső esemény, amelynek azért nem értjük az okát - mert az belül történik. Ez minden gyógyulásnak, teremtő mágiának, alkotásnak a titka. Először belül - aztán kívül.
(Müller Péter)

Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai.

Az emberek utálnak, mert más vagy és nem a társadalom normái szerint élsz, de a lelkük mélyén arra vágynak, hogy ők is képesek legyenek megtenni ugyan ezt.

Néha szükségünk van más történéseire, csodájára és beteljesülésére ahhoz, hogy elhiggyük, a MIÉNK IS ÚTON VAN MÁR...

A Karma törvénye szerint, minden gondolattal, minden tettel egy-egy magot ültetünk el. Ez a mag kikel, és termést hoz. Ha tudunk róla, ha nem, ha hiszünk benne, ha nem, meg fogjuk enni a mag termését. Ha epret ültetünk, akkor epret, ha bogáncsot, akkor bogáncsot eszünk. A termést mindenképp lenyomja a Sors a torkunkon!

Amikor észreveszed, hogy teremtő vagy, és hogy senki nincs kívül, automatikusan az áramlatban leszel és negatív programozásod okafogyottá válik. Fel fogod fedezni, hogy bár a dolgok "kívül" nem változnak, te jól leszel. Boldog leszel. Szabad leszel és békében fogsz élni.

Ha megfigyeled magad, felismered, hogy reakcióid a világra a Te kezedben vannak.
Ne az alapján reagálj, amilyen a világ, hanem az alapján amilyen Te vagy!
Cselekedeteid ne a világ értékrendjét és tulajdonságait tükrözzék, hanem saját jellemed! Saját értékrended kinyilvánítása egyre erősebbé tesz majd és megismered önmagad.
Belsőd elkezd kisugározni és beragyogja, gazdagítja a világodat.
Kezdd el most: Nézd meg, milyen cselekedet tükrözi most legjobban azt amilyen vagy, és tedd meg!

Sok ember összekeveri az önközpontúságot az önzéssel. De ha egyszer megtaláltad a saját egyensúlyodat, megtalálod a belső békét és belső erőt ahhoz is, hogy igazán fontosat adjál a világnak. (Dan Millman)


Ha az igazságot akarod birtokolni, a tanításokat csak segítségül használhatod, önmagad mélyén kell rátalálnod. (Weöres Sándor)

A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt. (Dan Millman)

Nem az a tartós, ami az időnek ellenáll, hanem ami bölcsen változik vele. (Müller Péter)

Ember, mit keresel? Vedd már észre, hogy akkor leszel az, aki lenni akarsz, ha rájössz, hogy már az vagy! (A. J. Christian)

Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)

Azok számára, akik örökké csak várnak, minden túl későn jön. (Elbert Hubbard)

Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened van, emlékezz rá, hogy a repülő is a széllel szemben száll fel, nem vele együtt. (H. Ford)

Ne keseredjünk el, ha szavunk bárkinél is süket fülekre talál. Különös dolog az emberi lélek csendje. Sokszor esztendők is eltelhetnek, míg az elvetett mag megfogan benne. (A Dalai Láma)

Az életben két dolog van, amire törekedni kell: az egyik az, hogy érjük el, amit akarunk; a másik pedig, hogy miután elértük, élvezzük. (Logan Pearsall Smith)

Ne arra figyelj, mennyit adsz, hanem arra, hogy adj, amennyit csak képes vagy: még ha az kevés is, lehet magja egy hatalmas fának. (Alejandro Jodorowsky)

Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambiciódat! A kis emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz.

Azt hiszem, akkor lesz egy hegycsúcson igazán szép a kilátás, hogyha gyalog megyünk oda fel, megizzadunk, verejtékezünk és elfáradunk. (Böjte Csaba)


A bizalmat a tettek és a gesztusok alkotják!
Nem a szavak, vagy az üres ígéretek!

Ne félj a világtól. Csak az ismeri önmagát, aki a világ fölé hajolt egyszer. Látott mélységet, magasságot és nem szédült el.  (Márai Sándor)

A létezés alapállapota a Boldogság. Ezért nincs szükség semmi okra. Ha tudsz csakis önmagad lenni, ha tudsz csakis létezni, akkor átérzed a Boldogságot. Ha képes vagy boldog lenni, attól, hogy vagy - bármi ok, bármi próbatétel és feltétel nélkül –, akkor te magad leszel a Boldogság. Ha megtanulsz tudatosan önmagadra figyelni, akkor felfedezed önmagadban a Boldogságot.
(A. J. Christian)

1. Az élet nem igazságos, de ennek ellenére jó.
2. Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy kis lépést.
3. Az élet túl rövid ahhoz, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold.
4. A munkád nem ápol majd, ha megbetegedsz. Ezt a családod és a barátaid teszik majd, tartsd velük a kapcsolatot.
5. Minden hónapban fizesd be a számlákat.
6. Nem kell, hogy mindig minden vitát megnyerj, fogadd el, ha nem értetek egyet.
7. Sírj valakivel, jobb, mint ha egyedül teszed.
8. Haragudhatsz istenre, elviseli.
9. Az első fizetésedtől spórolj a nyugdíjra.
10. Ha a csokiról van szó, hiábavaló az ellenállás.
11. Békélj meg a múltaddal, hogy a jelent ne ronthassa el.
12. Nyugodtan sírhatsz a gyerekeid előtt.
13. Ne hasonlítsd az életed másokéhoz, nem tudhatod, hogy az ő útjuk miről szól.
14. Ha egy kapcsolatnak titokban kell lennie, te ne legyél a kapcsolatban.
15. Bármi megváltozhat egy szempillantás alatt, de ne aggódj, Isten nem pislog.
16. Vegyél mély lélegzetet, megnyugtatja az elmét.
17. Szabadulj meg mindentől, ami nem hasznos, szép vagy boldogító.
18. Ami nem öl meg, valóban erősebbé tesz.
19. Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már csak tőled függ és senki mástól.
20. Amikor azért kell küzdeni, amire igazán vágysz, soha ne add fel.
21. Gyújtsd meg a gyertyákat, használd a szebbik ágyneműt, vedd fel a drága fehérneműd, ne tartogasd különleges alkalmakra, a ma különleges.
22. Készülj fel mindenre, majd sodródj az árral.
23. Légy különös most, ne várd meg az öregkort, hogy lilát hordj.
24. A legfontosabb nemiszerv az agy.
25. Csak te felelsz a saját boldogságodért.
26. Minden csapást az alapján ítélj meg, hogy öt év múlva számítani fog-e.
27. Mindig az életet válaszd.
28. Mindenkinek mindent bocsáss meg.
29. Hogy más mit gondol rólad, az nem tartozik rád.
30. Az idő majdnem mindent meggyógyít, adj neki egy kis időt.
31. Bármilyen jó vagy rossz a helyzet, meg fog változni.
32. Nem kell magad túl komolyan venni, senki más sem teszi.
33. Higgy a csodákban.
34. Isten Isten miatt szeret, nem azért, aki vagy, vagy amit tettél.
35. Ne vizsgáld felül az életet, jelenj meg, és hozd ki belőle, amit lehet.
36. Az öregedés még mindig jobb, mint fiatalon meghalni.
37. A gyerekeidnek csak egy fiatalkora van.
38. Végül csak az számít, hogy szerettél.
39. Minden nap menj ki, ott történnek a csodák.
40. Ha mindenki egy nagy kupacba gyűjtené a problémáit, és másokét is megnézhetnénk, inkább beérnénk a sajátunkkal.
41. Az irigység időpazarlás, megvan mindened, ami kell.
42. A legjobb még csak most jön.
43. Mindegy, hogy érzed magad, kelj fel, öltözz fel, és jelenj meg.
44. Engedj.
45. Az élet nem masnival jön, de mégis ajándék. (Regina Brett)

A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná. (Lev Tolsztoj)


Ne keverd össze az utadat a céloddal!
Ha éppen vihar van, az még nem jelenti azt, hogy nem a napfény felé tartasz!

Nagy különbség megmutatni azt ami benned van, mint azt, hogy kívül milyen vagy. Mert míg az egyik a léleknek mutatja meg igaz valóságát, addig a másik a szemet elégíti ki és vetíti elénk a világ illúzióját! (sZs)

Egy életre szóló kiváltság az, hogy az lehetsz, aki vagy. (Joseph Campell)

Ha megtudtad álmodni, meg is tudod tenni! (Walt Disney)

Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz. (Gandhi)

Ne keverd össze az utadat a céloddal!
Ha éppen vihar van, az még nem jelenti azt, hogy nem a napfény felé tartasz!

A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná. (Tolsztoj)

Merj élni, meghalni bárki tud!

Minden csoda a tiéd lehet, a legmerészebb álmaidat is megépítheted, de lassan. Téglánként.
Minden tégla lerakásához türelem kell, kitartó szorgalom, s főleg hit, hogy ebből végül ház lesz.
Minden egyes téglánál látni kell a házat! Ez a hit. (Müller Péter)

A legnagyobb mulasztás az, ha szabadságunkról megfeledkezünk. Leigázhatatlanul szabadok vagyunk, így lettünk alkotva. Senki sem véletlenül tart ott, ahol tart. Aki belső szabadsága szerint választ: teremt. Legbelülről ugyanis csak jót súgnak. Legbelülről a jó súg.
(Kornis Mihály)


Azok az emberek, akik képesek kreatívan használni az érzelmeiket, sikeresek a külső világban és emellett tartósan boldogok is. (Szvámi Ráma)

Nincsen különbség az emberek között. Minden ember meztelenül jön a világra, és az emberek között egyetlen mérték az emberi szív. Az embert nem lehet bőrének színével, avagy nyelvével mérni.Az embert nem lehet gazdagságával vagy szegénységével mérni, egyes-egyedül a szívével.
(Mika Waltari)

A legnagyobb ajándék, amit embertársadnak adhatsz, az, hogy őszinte szívvel figyelsz rá.
(Richard Moss)

Bontsuk le falainkat! Merjünk hinni, bízni és szeretni! Még ha védtelenek is leszünk általa, sebezhetők, de a régi színjátékok már nem folytathatók. Magadat kell átalakítani, ha sorsodon változtatni akarsz. Ha belül változol, megváltozik a "kívül" is. Lelked sugárzása messzire hat, átvarázsolja a külvilágodat. De magadon kell kezdeni! (Müller Péter)

Van benned valaki, aki halhatatlan.
És derűs.
És erős.
Nem lehet vele elbánni.
És ha földre rogysz, fölemel a grabancodnál fogva, és talpra segít.
És ha már úgy érzed, nem bírod tovább, olyan energiát ad, hogy széttöröd gyávaságod és önsajnálatod börtönének rácsát, és szabaddá tesz.
Hallgass rá! Ő vagy te. (Müller Péter)


Az átlag embereknek nincsenek álmai.
Eladta őket a biztonságáért,
és megalkudott a körülményekkel.
A legtöbb ember azért nem mer álmodozni,
mert attól fél, hogy csalódnia kell.
Az átlagon felüli embernek hatalmas erős
meghatározó álma van.
Segítségével hajtja magát előre.
Nem az álmát "méretezi" a valósághoz,
hanem a valóságot tágítja ki
álma valóra váltása érdekében. (Bill Quain)

.. először kinevetnek, aztán elismernek.
A kettő között eltelt időt pedig KITARTÁSNAK nevezik.

Mindenkiben irgalmatlan erő feszül, amit lehet önfejlesztésre és önpusztításra is fordítani.

Bármit elérek amit akarok, csak hinnem kell!

Egyetlen ember sem léphet kétszer ugyanabba a folyóba, mert az már nem ugyanaz a folyó, és ő már nem ugyanaz az ember. (Hérakleitosz)

Arra születtél, hogy igaz legyél. Nem arra, hogy tökéletes.


Ha valakivel találkozol, gondolj arra, hogy a találkozás mögött ezer és ezeregy ok rejlik. Minden emberi kapcsolat szent egymásratalálás. A másik emberben önmagad másik felét ismered fel, minden vonásában saját vonásaidat látod meg. Amit róla gondolsz, magadról gondolod. Amit vele teszel, magaddal teszed. Amit róla képzelsz, azt magadról képzeled. Mindaz, amit neki kívánsz, egy napon veled fog megtörténni. (Tatiosz)

Amikor a szem nincs blokkolva: az eredmény a látvány.
Amikor az elme nincs blokkolva: az eredmény a bölcsesség.
Amikor a lélek nincs blokkolva: az eredmény a szeretet.

Légy aki vagy, mondd ki amit érzel, mert azok akik számítanak nem bánják,
és akik bánják, azok nem számítanak!

"A bölcsek azt tanácsolják, hogy amikor egy ismeretlennel találkozol
fordulj felé alázattal és nyitottsággal,
mert nem tudhatod, hogy mestered lesz vagy tanítványod" (egy szerzetes)

Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük.

"Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz." (Les Brown)

A bátorság alapvetően annyit jelent, hogy kockára teszed az ismertet az ismeretlenért, a megszokottat a szokatlanért, a kényelmest a kényelmetlenért, a távoli cél felé tett fáradságos zarándokútért.  (Osho)

Tudod mit. Ne akard mindenkivel jól érezni magad. Nem kell. Nincs szükség képmutatásra. Akivel nem tudsz azonosulni, azzal nem tudsz, és kész, ne is őrlődj rajta. Ne erőltesd, majd ahol jól kell érezned magad, ott jól fogod. Ahol figyelnek rád, ott te is figyelsz másokra. Ahol ragyognod kell, ott ragyogni fogsz. Ennyire egyszerű ez. De amíg vannak emberek, akik mellett önfeledten kiléphetsz magadból, na addig nem kell aggódnod. (Oravecz Nóra)

Szeretni annyi, mint felismerni magad a másikban. (Eckhart Tolle)

Nem létezik ideális világ, amire várni kellene. A világ mindig éppen az, ami, és rajtad múlik, hogyan reagálsz rá.  (Isaac Marino)


Választhatnám a csillagokhoz vezető utat, de én inkább azt választom, amelyikre szükségem van.  (Nick Drake)

Csak maradj mindig nyugodt! Nem az számít, mi történik, hanem az, hogy mihez kezdesz vele.
(Martina Cole)

A pillangó sem gondol vissza hernyó énjére, sem nosztalgiával, sem sóvárogva. Egyszerűen tovarebben.  (Guillermo del Toro)

Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalmasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg. (Seneca)

Boldogok, akik tudják, miért élnek, mert akkor azt is megtudják majd, hogyan éljenek.
Boldogok, akik összhangban vannak önmagukkal, mert nem kell szüntelen azt tenniük, amit mindenki tesz.
Boldogok, akik csodálkoznak ott is, ahol mások közömbösek, mert örömes lesz az életük.
Boldogok, akik tudják, hogy másoknak is lehet igaza, mert békesség lesz körülöttük.
Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, mert nem lesz vége szórakozásuknak.
Boldogok, akik meg tudják különböztetni a hegyet a vakondtúrástól, mert sok zavartól kímélik meg magukat.
Boldogok, akik észreveszik egy diófában a bölcsőt, az asztalt és a koporsót, és mindháromban a diófát, mert nemcsak néznek, hanem látnak is.
Boldogok, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni, mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak. Leborulók és nem kiborulók többé.
Boldogok, akik mentség keresése nélkül tudnak pihenni és aludni, mert mosolyogva ébrednek fel és örömmel indulnak útjukra.
Boldogok, akik tudnak elhallgatni és meghallgatni, mert sok barátot kapnak ajándékba és nem lesznek magányosak.
Boldogok, akik figyelnek mások hívására anélkül, hogy nélkülözhetetlennek hinnék magukat, mert ők az öröm magvetői.
Boldogok, akik komolyan tudják venni a kis dolgokat és békésen a nagy eseményeket, mert messzire jutnak az életben.
Boldogok, akik megbecsülik a mosolyt és elfelejtik a fintort, mert útjuk napfényes lesz.
Boldogok, akik jóindulattal értelmezik mások botlásait, akkor is, ha naivnak tartják őket, mert ez a szeretet ára.
Boldogok, akik el tudnak hallgatni, ha szavukba vágnak, ha megbántják őket, és szelíden szólnak, mert Jézus nyomában járnak.
Boldogok, akik mindebből meg is tudnak valósítani valamit, mert életesebb lesz az életük.
(Dr. Gyökössy Endre)


TÍZ LÉPCSŐ
Szórd szét kincseid - a gazdagság legyél te magad.
Nyűdd szét díszeid - a szépség legyél te magad.
Feledd el mulatságaid - a vígság legyél te magad.
Égesd el könyveid - a bölcsesség legyél te magad.
Pazarold el izmaid - az erő legyél te magad.
Oltsd ki lángjaid - a szerelem legyél te magad.
Űzd el szánalmaid - a jóság legyél te magad.
Dúld fel hiedelmeid - a hit legyél te magad.
Törd át gátjaid - a világ legyél te magad.
Vedd egybe életed-halálod - a teljesség legyél te magad.
Weöres Sándor

....Egyszer neked is el kell számolnod,és azon a napon,bizony lesz néhány megválaszolandó kérdés... Nem az lesz a fontos hogy milyen autód van, hanem az,hogy hány embert vettél fel az autódba.... Nem az számít majd, hogy mekkora házad volt, hanem az, hány embernek adtál otthont.... És akkor már nem a ruha tesz téged, hanem az a tudat, hogy mennyinek segítettél felöltözni... És akkor már nem számít se pénzed, se aranyad, de számít, hogyan éltél azért, hogy azokat megszerezd.... És ott nem az lesz a kérdés, mi volt a munkád, a kérdés az lesz, tettél-e elegendő jót.... Nem az lesz a fontos, hány barátod volt, hanem az, hogy te hány embernek voltál igaz barátja... A bőröd színe és a külsőd akkor már nem lesz fontos, de a mosolyod és a szemed csillogása elárulja majd ki vagy....

Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... Műveld há, saját kertecskédet, magad ékesítsd fel lelkedet, ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked... ( Veronica A. Shoffstall)


Vállald magad. Egy percig sem kell megjátszanod magad ahhoz, hogy elérd amit szeretnél.  Nincs rá szükség. Érezd, hogy ki vagy, és merd megmutatni másoknak. Lehet, hogy embereket veszítesz el az életedből, de aztán csak olyanok jönnek be, akik hozzád hasonlóak...

Ha Isten meghallgat, úgy segít rajtad, hogy odaküld hozzád egy olyan embert, akinek még nincs kőből a szíve. Aki meghallgat, megvigasztal, meggyógyít. Aki nem abból indul ki, hogy nekem jó, mi a fenét jajgat ez? Hanem letörli a verejtéket a homlokodról. Kimondja azt az egyetlen szót, amit jól tudsz te is, de önmagadnak nem mondhatod, mert azt várod, hogy a másik mondja ki. Anélkül hatástalan. Mert csak a szeretet gyógyít. (Müller Péter)

Nekünk kell a változássá lennünk, amit a világban látni akarunk.  (Mahatma Gandhi)

Az erő, hogy hiszel önmagadban. Ez a kulcs, mely megváltoztatja a sorsot.

Ne cipelj több terhet, mint amennyit muszáj. Azzal, hogy mások terheit is cipeled, sokszor nemhogy használsz nekik, hanem épp ellenkezőleg: ártasz, hiszen nem hagyod, hogy megerősödjenek.
Tudd, hogy mi a Te "csomagod", és mi nem. És kérdezd meg magadtól: honnan vajon az a kényszer, hogy mások helyett cipekedj?

A könnyebb utat mindig könnyebb választani, ezt hívják menekülésnek, de van egy rossz hírem: a könnyebb úton soha nem lehet olyan sikerélményeket szerezni, amelyek önbizalmat adnak.
(Csernus Imre)

Légy önmagad! A világ imádja az eredetit. (Ingrid Bergman)

Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy különböző légy, sose változtass rajta! (Taylor Swift)

A fán ülő madár sohasem fél attól, hogy letörik az ág, mert ő nem az ágban bízik, hanem a saját szárnyaiban. Mindig higgyél önmagadban!

Lesznek találkozások...
Amik fenekestül forgatják fel a világod. Érkezni fog valaki, aki darabokra szed, majd újra összerak, rávilágít a hibáidra és folyton többre sarkall. Te persze félni fogsz. Reszketni fog minden porcikád, de a végén úgy is a kíváncsiságod győz és teljesen átadod magad neki. Lehet, hogy nem is érted majd miért, hisz Ő csak mesél, nevet, szóval tart. Támogat, felvidít és közben szép lassan megtanít élni. De talán nem is tudatosan teszi. Egyszerűen a lényéből fakad. Derűs, vidám és olyan erősen vonz magához, hogy képtelen vagy ellenállni neki. Ahogy telnek a hónapok, úgy leszel egyre biztosabb abban, hogy az életed már sosem lehet olyan, mint korábban, hisz lassacskán teljesen átszínezi a világod. A szürkéid szivárványszínekre cseréli, és közben te is észrevétlenül változol. Elindulsz egy úton, amelyre egyedül sosem léptél volna. És ő ott lesz végig, és fogja a kezed. Melletted lépdel. Vigyáz rád. Mosolyog. És Szeret.

Minden, amit hallunk vélemény, nem tény;
s minden, amit látunk nézőpont, nem a valóság.  (Marcus Aurelius)

Óvakodj tőle, bármeddig is élj, hogy embert külsejéről ítélj! (La Fontaine)

Ha valaki keresztezi az utunkat, mindig hordoz valamilyen nekünk szóló üzenetet.
Véletlen találkozások nincsenek.  (James Redfield)

Az egyensúly univerzális alapelv, az élet minden területén megjelenik. Megtalálása nem könnyű feladat, de ez az igazi hatékonyság alfája és omegája.

Adj, de ne tűrd, hogy bármit is elvegyenek tőled!
Szeress, de ne engedd, hogy visszaéljenek vele!
Bízz, de ne legyél naiv!
Halgass meg másokat, de ne hagyd elnyomni a saját hangod!

Az élet három szabálya:
Az első szabály:-INDULJ....
A második szabály:-MENJ TOVÁBB...
A harmadik szabály:-SEGÍTS VALAKI MÁSNAK IS ELINDULNI...  (Thomas Adams)

A tiéd lehet minden, amire vágysz, de ha nem teszel semmit érte, a helyén marad - ahogyan Te is. (Oravecz Nóra)

A mester megmutatja, hol keress, de nem mondja meg, mit láss.

A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. S ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen. (StephenKing)

Az életedben soha ne magyarázkodj senkinek. A barátaidnak nincs szüksége rá, az ellenségeid pedig úgyse hiszik el. A te saját életedben jogod van döntéseket hozni, mi az amit tenned vagy mondanod kell, akkor és úgy, ahogy te akarod. Ha elrontod szerzel egy rossz tapasztalatot, ha pedig jól döntesz élvezheted. A lényeg hogy sose add fel önmagad, hogy másoknak megfelelj. Az életed egyedülálló, csak a tiéd. Élvezd, ahogy te akarod!

Nem az a fontos, hogy magadat másokkal összehasonlítsd, hanem hogy merj saját mértéked szerint élni.  (Anselm Grün)

A pozitív gondolkodók látják a láthatatlant, érzik a megfoghatatlant és elérik a lehetetlent.

Csoda az a külső esemény, amelynek azért nem értjük az okát - mert az belül történik. Ez minden gyógyulásnak, teremtő mágiának, alkotásnak a titka. Először belül - aztán kívül.
(Müller Péter)

Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai.

Az emberek utálnak, mert más vagy és nem a társadalom normái szerint élsz, de a lelkük mélyén arra vágynak, hogy ők is képesek legyenek megtenni ugyan ezt.

Néha szükségünk van más történéseire, csodájára és beteljesülésére ahhoz, hogy elhiggyük, a MIÉNK IS ÚTON VAN MÁR...

A Karma törvénye szerint, minden gondolattal, minden tettel egy-egy magot ültetünk el. Ez a mag kikel, és termést hoz. Ha tudunk róla, ha nem, ha hiszünk benne, ha nem, meg fogjuk enni a mag termését. Ha epret ültetünk, akkor epret, ha bogáncsot, akkor bogáncsot eszünk. A termést mindenképp lenyomja a Sors a torkunkon!

Amikor észreveszed, hogy teremtő vagy, és hogy senki nincs kívül, automatikusan az áramlatban leszel és negatív programozásod okafogyottá válik. Fel fogod fedezni, hogy bár a dolgok "kívül" nem változnak, te jól leszel. Boldog leszel. Szabad leszel és békében fogsz élni.

Ha megfigyeled magad, felismered, hogy reakcióid a világra a Te kezedben vannak.
Ne az alapján reagálj, amilyen a világ, hanem az alapján amilyen Te vagy!
Cselekedeteid ne a világ értékrendjét és tulajdonságait tükrözzék, hanem saját jellemed! Saját értékrended kinyilvánítása egyre erősebbé tesz majd és megismered önmagad.
Belsőd elkezd kisugározni és beragyogja, gazdagítja a világodat.
Kezdd el most: Nézd meg, milyen cselekedet tükrözi most legjobban azt amilyen vagy, és tedd meg!

Sok ember összekeveri az önközpontúságot az önzéssel. De ha egyszer megtaláltad a saját egyensúlyodat, megtalálod a belső békét és belső erőt ahhoz is, hogy igazán fontosat adjál a világnak. (Dan Millman)

Ha az igazságot akarod birtokolni, a tanításokat csak segítségül használhatod, önmagad mélyén kell rátalálnod. (Weöres Sándor)

A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt. (Dan Millman)

Nem az a tartós, ami az időnek ellenáll, hanem ami bölcsen változik vele. (Müller Péter)

Ember, mit keresel? Vedd már észre, hogy akkor leszel az, aki lenni akarsz, ha rájössz, hogy már az vagy! (A. J. Christian)

Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)

Azok számára, akik örökké csak várnak, minden túl későn jön. (Elbert Hubbard)

Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened van, emlékezz rá, hogy a repülő is a széllel szemben száll fel, nem vele együtt. (H. Ford)

Ne keseredjünk el, ha szavunk bárkinél is süket fülekre talál. Különös dolog az emberi lélek csendje. Sokszor esztendők is eltelhetnek, míg az elvetett mag megfogan benne. (A Dalai Láma)

Az életben két dolog van, amire törekedni kell: az egyik az, hogy érjük el, amit akarunk; a másik pedig, hogy miután elértük, élvezzük. (Logan Pearsall Smith)

Ne arra figyelj, mennyit adsz, hanem arra, hogy adj, amennyit csak képes vagy: még ha az kevés is, lehet magja egy hatalmas fának. (Alejandro Jodorowsky)

Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambiciódat! A kis emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz.

Azt hiszem, akkor lesz egy hegycsúcson igazán szép a kilátás, hogyha gyalog megyünk oda fel, megizzadunk, verejtékezünk és elfáradunk. (Böjte Csaba)

A bizalmat a tettek és a gesztusok alkotják!
Nem a szavak, vagy az üres ígéretek!

Ne félj a világtól. Csak az ismeri önmagát, aki a világ fölé hajolt egyszer. Látott mélységet, magasságot és nem szédült el.  (Márai Sándor)

A létezés alapállapota a Boldogság. Ezért nincs szükség semmi okra. Ha tudsz csakis önmagad lenni, ha tudsz csakis létezni, akkor átérzed a Boldogságot. Ha képes vagy boldog lenni, attól, hogy vagy - bármi ok, bármi próbatétel és feltétel nélkül –, akkor te magad leszel a Boldogság. Ha megtanulsz tudatosan önmagadra figyelni, akkor felfedezed önmagadban a Boldogságot.
(A. J. Christian)

1. Az élet nem igazságos, de ennek ellenére jó.
2. Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy kis lépést.
3. Az élet túl rövid ahhoz, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold.
4. A munkád nem ápol majd, ha megbetegedsz. Ezt a családod és a barátaid teszik majd, tartsd velük a kapcsolatot.
5. Minden hónapban fizesd be a számlákat.
6. Nem kell, hogy mindig minden vitát megnyerj, fogadd el, ha nem értetek egyet.
7. Sírj valakivel, jobb, mint ha egyedül teszed.
8. Haragudhatsz istenre, elviseli.
9. Az első fizetésedtől spórolj a nyugdíjra.
10. Ha a csokiról van szó, hiábavaló az ellenállás.
11. Békélj meg a múltaddal, hogy a jelent ne ronthassa el.
12. Nyugodtan sírhatsz a gyerekeid előtt.
13. Ne hasonlítsd az életed másokéhoz, nem tudhatod, hogy az ő útjuk miről szól.
14. Ha egy kapcsolatnak titokban kell lennie, te ne legyél a kapcsolatban.
15. Bármi megváltozhat egy szempillantás alatt, de ne aggódj, Isten nem pislog.
16. Vegyél mély lélegzetet, megnyugtatja az elmét.
17. Szabadulj meg mindentől, ami nem hasznos, szép vagy boldogító.
18. Ami nem öl meg, valóban erősebbé tesz.
19. Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már csak tőled függ és senki mástól.
20. Amikor azért kell küzdeni, amire igazán vágysz, soha ne add fel.
21. Gyújtsd meg a gyertyákat, használd a szebbik ágyneműt, vedd fel a drága fehérneműd, ne tartogasd különleges alkalmakra, a ma különleges.
22. Készülj fel mindenre, majd sodródj az árral.
23. Légy különös most, ne várd meg az öregkort, hogy lilát hordj.
24. A legfontosabb nemiszerv az agy.
25. Csak te felelsz a saját boldogságodért.
26. Minden csapást az alapján ítélj meg, hogy öt év múlva számítani fog-e.
27. Mindig az életet válaszd.
28. Mindenkinek mindent bocsáss meg.
29. Hogy más mit gondol rólad, az nem tartozik rád.
30. Az idő majdnem mindent meggyógyít, adj neki egy kis időt.
31. Bármilyen jó vagy rossz a helyzet, meg fog változni.
32. Nem kell magad túl komolyan venni, senki más sem teszi.
33. Higgy a csodákban.
34. Isten Isten miatt szeret, nem azért, aki vagy, vagy amit tettél.
35. Ne vizsgáld felül az életet, jelenj meg, és hozd ki belőle, amit lehet.
36. Az öregedés még mindig jobb, mint fiatalon meghalni.
37. A gyerekeidnek csak egy fiatalkora van.
38. Végül csak az számít, hogy szerettél.
39. Minden nap menj ki, ott történnek a csodák.
40. Ha mindenki egy nagy kupacba gyűjtené a problémáit, és másokét is megnézhetnénk, inkább beérnénk a sajátunkkal.
41. Az irigység időpazarlás, megvan mindened, ami kell.
42. A legjobb még csak most jön.
43. Mindegy, hogy érzed magad, kelj fel, öltözz fel, és jelenj meg.
44. Engedj.
45. Az élet nem masnival jön, de mégis ajándék. (Regina Brett)

A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná. (Lev Tolsztoj)

Ne keverd össze az utadat a céloddal!
Ha éppen vihar van, az még nem jelenti azt, hogy nem a napfény felé tartasz!

Nagy különbség megmutatni azt ami benned van, mint azt, hogy kívül milyen vagy. Mert míg az egyik a léleknek mutatja meg igaz valóságát, addig a másik a szemet elégíti ki és vetíti elénk a világ illúzióját! (sZs)

Egy életre szóló kiváltság az, hogy az lehetsz, aki vagy. (Joseph Campell)

Ha megtudtad álmodni, meg is tudod tenni! (Walt Disney)

Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz. (Gandhi)

Ne keverd össze az utadat a céloddal!
Ha éppen vihar van, az még nem jelenti azt, hogy nem a napfény felé tartasz!

A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná. (Tolsztoj)

Merj élni, meghalni bárki tud!

Minden csoda a tiéd lehet, a legmerészebb álmaidat is megépítheted, de lassan. Téglánként.
Minden tégla lerakásához türelem kell, kitartó szorgalom, s főleg hit, hogy ebből végül ház lesz.
Minden egyes téglánál látni kell a házat! Ez a hit. (Müller Péter)

A legnagyobb mulasztás az, ha szabadságunkról megfeledkezünk. Leigázhatatlanul szabadok vagyunk, így lettünk alkotva. Senki sem véletlenül tart ott, ahol tart. Aki belső szabadsága szerint választ: teremt. Legbelülről ugyanis csak jót súgnak. Legbelülről a jó súg.
(Kornis Mihály)

Azok az emberek, akik képesek kreatívan használni az érzelmeiket, sikeresek a külső világban és emellett tartósan boldogok is. (Szvámi Ráma)

Nincsen különbség az emberek között. Minden ember meztelenül jön a világra, és az emberek között egyetlen mérték az emberi szív. Az embert nem lehet bőrének színével, avagy nyelvével mérni.Az embert nem lehet gazdagságával vagy szegénységével mérni, egyes-egyedül a szívével.
(Mika Waltari)

A legnagyobb ajándék, amit embertársadnak adhatsz, az, hogy őszinte szívvel figyelsz rá.
(Richard Moss)

Bontsuk le falainkat! Merjünk hinni, bízni és szeretni! Még ha védtelenek is leszünk általa, sebezhetők, de a régi színjátékok már nem folytathatók. Magadat kell átalakítani, ha sorsodon változtatni akarsz. Ha belül változol, megváltozik a "kívül" is. Lelked sugárzása messzire hat, átvarázsolja a külvilágodat. De magadon kell kezdeni! (Müller Péter)

Van benned valaki, aki halhatatlan.
És derűs.
És erős.
Nem lehet vele elbánni.
És ha földre rogysz, fölemel a grabancodnál fogva, és talpra segít.
És ha már úgy érzed, nem bírod tovább, olyan energiát ad, hogy széttöröd gyávaságod és önsajnálatod börtönének rácsát, és szabaddá tesz.
Hallgass rá! Ő vagy te. (Müller Péter)

Az átlag embereknek nincsenek álmai.
Eladta őket a biztonságáért,
és megalkudott a körülményekkel.
A legtöbb ember azért nem mer álmodozni,
mert attól fél, hogy csalódnia kell.
Az átlagon felüli embernek hatalmas erős
meghatározó álma van.
Segítségével hajtja magát előre.
Nem az álmát "méretezi" a valósághoz,
hanem a valóságot tágítja ki
álma valóra váltása érdekében. (Bill Quain)

.. először kinevetnek, aztán elismernek.
A kettő között eltelt időt pedig KITARTÁSNAK nevezik.

Mindenkiben irgalmatlan erő feszül, amit lehet önfejlesztésre és önpusztításra is fordítani.

Bármit elérek amit akarok, csak hinnem kell!

Egyetlen ember sem léphet kétszer ugyanabba a folyóba, mert az már nem ugyanaz a folyó, és ő már nem ugyanaz az ember. (Hérakleitosz)

Arra születtél, hogy igaz legyél. Nem arra, hogy tökéletes.

Ha valakivel találkozol, gondolj arra, hogy a találkozás mögött ezer és ezeregy ok rejlik. Minden emberi kapcsolat szent egymásratalálás. A másik emberben önmagad másik felét ismered fel, minden vonásában saját vonásaidat látod meg. Amit róla gondolsz, magadról gondolod. Amit vele teszel, magaddal teszed. Amit róla képzelsz, azt magadról képzeled. Mindaz, amit neki kívánsz, egy napon veled fog megtörténni. (Tatiosz)

Amikor a szem nincs blokkolva: az eredmény a látvány.
Amikor az elme nincs blokkolva: az eredmény a bölcsesség.
Amikor a lélek nincs blokkolva: az eredmény a szeretet.

Légy aki vagy, mondd ki amit érzel, mert azok akik számítanak nem bánják,
és akik bánják, azok nem számítanak!

"A bölcsek azt tanácsolják, hogy amikor egy ismeretlennel találkozol
fordulj felé alázattal és nyitottsággal,
mert nem tudhatod, hogy mestered lesz vagy tanítványod" (egy szerzetes)

Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük.

"Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz." (Les Brown)

A bátorság alapvetően annyit jelent, hogy kockára teszed az ismertet az ismeretlenért, a megszokottat a szokatlanért, a kényelmest a kényelmetlenért, a távoli cél felé tett fáradságos zarándokútért.  (Osho)

Tudod mit. Ne akard mindenkivel jól érezni magad. Nem kell. Nincs szükség képmutatásra. Akivel nem tudsz azonosulni, azzal nem tudsz, és kész, ne is őrlődj rajta. Ne erőltesd, majd ahol jól kell érezned magad, ott jól fogod. Ahol figyelnek rád, ott te is figyelsz másokra. Ahol ragyognod kell, ott ragyogni fogsz. Ennyire egyszerű ez. De amíg vannak emberek, akik mellett önfeledten kiléphetsz magadból, na addig nem kell aggódnod. (Oravecz Nóra)

Szeretni annyi, mint felismerni magad a másikban. (Eckhart Tolle)

Nem létezik ideális világ, amire várni kellene. A világ mindig éppen az, ami, és rajtad múlik, hogyan reagálsz rá.  (Isaac Marino)

Választhatnám a csillagokhoz vezető utat, de én inkább azt választom, amelyikre szükségem van.  (Nick Drake)

Csak maradj mindig nyugodt! Nem az számít, mi történik, hanem az, hogy mihez kezdesz vele.
(Martina Cole)

A pillangó sem gondol vissza hernyó énjére, sem nosztalgiával, sem sóvárogva. Egyszerűen tovarebben.  (Guillermo del Toro)

Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalmasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg. (Seneca)


Weöres Sándor

....Egyszer neked is el kell számolnod,és azon a napon,bizony lesz néhány megválaszolandó kérdés... Nem az lesz a fontos hogy milyen autód van, hanem az,hogy hány embert vettél fel az autódba.... Nem az számít majd, hogy mekkora házad volt, hanem az, hány embernek adtál otthont.... És akkor már nem a ruha tesz téged, hanem az a tudat, hogy mennyinek segítettél felöltözni... És akkor már nem számít se pénzed, se aranyad, de számít, hogyan éltél azért, hogy azokat megszerezd.... És ott nem az lesz a kérdés, mi volt a munkád, a kérdés az lesz, tettél-e elegendő jót.... Nem az lesz a fontos, hány barátod volt, hanem az, hogy te hány embernek voltál igaz barátja... A bőröd színe és a külsőd akkor már nem lesz fontos, de a mosolyod és a szemed csillogása elárulja majd ki vagy....

Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... Műveld há, saját kertecskédet, magad ékesítsd fel lelkedet, ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked... ( Veronica A. Shoffstall)

Eljön majd a nap, amikor senki szava sem tud majd letörni. Akkor már erős leszel. Nem fog érdekelni, hogy ki mit mond, hiszen egyetlen dolog lesz biztos számodra: méghozzá az, hogy Neked mi az igaz. Benned mi van, számodra mi jó, meg neked mit jelent. Történhet bármi, te biztos leszel annyira magadban, hogy lásd, mi a te utad, és mi az, aminek köze nincs hozzád. Ha nem látod, majd érzed. Ha nem érzed, majd tapasztalod. De egy biztos: egy percig se törődj azokkal, akik darabokra akarnak morzsolni. Az ilyen emberek mind gyengék. Gyengék és gyávák ahhoz, hogy saját maguk csináljanak valami tök jót a semmiből - helyette inkább maguk mögött is megsemmisítenek mindent, nehogy bármi is emlékeztesse őket arra, hogy ők is lehettek volna többek. (Oravecz Nóra)

A titok 12 pillére
1. A tiltás létrehoz.
2. A tagadással állítasz.
3. Aminek ellenállsz, az hat rád.
4. Amitől félsz, az bekövetkezik.
5. A teremtéshez tér kell.
6. Ami téged vonz, azt te is vonzod.
7. Amit elfogadsz, attól teret kapsz.
8. Amiről van egy képed, arra képes vagy.
9. Csak akkor kaphatod azt, amit akarsz, ha tudod, hogy mi az.
10.Nem kell, hogy kutass a szeretet után, amikor abból vagy.
11.A karma titka : ami körbe megy, az körbe jön.
12.Amit megosztasz másokkal, azt meghálálja az Univerzum !

Legyél a fény a sötétségben, és ne átkozd a sötétséget.
És ne feledd, hogy Ki Vagy, olyankor sem, amikor mindenfelől körülfog mindaz, ami nem vagy. Csak adj hálát a teremtésért, akkor is, ha éppen a megváltoztatására törekszel.
És tudd, hogy amit a legnagyobb megpróbáltatásod idején teszel, az lehet a legnagyobb diadalod. Mert az általad teremtett tapasztalat annak a kinyilvánítása,
Aki Vagy - és Aki Lenni Akarsz.

Nem baj, ha leesel. Az se számít, ha elbuksz, vesztesz, vagy vétkezel.
A gond az, ha nem tudod, miért.  (Müller Péter)


Semmit ne erőltessünk...
A lényeg, hogy minden megy magától és minden idővel bekövetkezik.
Ha nem az életünkbe való és mi mégis megtartjuk, akkor is ki fog esni egyszer, csak később.
Ha odavaló és elküldtük, úgyis visszatér. Szóval nincs olyan, hogy jó vagy rossz döntés.
Aki az életünkbe való, az ott lesz, aki nem, az egyszer eltűnik.

Hét tanács a nyugodt élethez
- Békélj meg a múlttal, így az nem rontja el a jelenedet.
- Hogy mások mit gondolnak rólad, az nem a te dolgod.
- Az idő szinte mindent gyógyít, adj magadnak egy kis időt.
- Senki sem oka a boldogságodnak, kivéve magad.
- Ne hasonlítsd össze az életedet másokéval, mert fogalmad sincs az útjuk lényegéről.
- Hagyd abba a túl sok gondolkozást, semmi baj, ha nem tudod az össze választ.
- Mosolyogj, mert nem a Tiéd a Világ összes problémája.

Ne változtass önmagadon azért, hogy az emberek szeressenek.
Légy önmagad és megtalálnak azok az emberek, akik úgy szeretnek, ahogy vagy.

Legfontosabb a belső tartás. Békében kell élni magunkkal.
El kell tudni fogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk.
Nyitottan kell élni, de tudni kell a farkasról, hogy farkas, a kígyóról, hogy kígyó, a bárányról, hogy bárány. Ez hozzátartozik a belső egyensúlyhoz. (Dallos Szilvia)Teréz anya nyolc parancsolata
1. Amit évek hosszú során felépítettél, egy másodperc alatt romba dőlhet.
Ne törődj vele! Te csak építs.
2. Ha valakinek segítesz, az emberek haragudni fognak rád.
Ne törődj vele! Te csak segíts annak, akinek szüksége van rá!
3. Minden tőled telhetőt tégy meg a világért! Ezért rúgást kapsz cserébe.
Ne törődj vele! Te csak tedd, ami tőled telik!
4. Azt a jót, amit ma cselekszel, holnapra elfelejtik.
Ne törődj vele! Te csak tedd a jót!
5. A becsületesség, a tisztesség és az igazmondás támadhatóvá tesz.
Ne törődj vele! Te csak légy becsületes, tisztességes és őszinte!
6. Az ember ésszerűtlenül gondolkodik, helytelenül cselekszik és önző.
Ne törődj vele! Te csak szeresd felebarátodat!
7. Ha jót teszel, azt mások úgy tekintik majd, hogy hátsó szándék vezet.
Ne törődj vele! Te csak tedd a jót!
8. Ha céljaid vezérelnek, hamis barátaid és igaz ellenségeid lesznek.
Ne törődj vele! Te csak kövesd céljaidat!

- Mester! Mi az "ÚT" ? - kérdezte egyszer az egyik tanítvány.
- Menj! - hangzott a válasz.
Ha azon gondolkodsz, merre kellene menned, soha nem jutsz sehová. Csak az út hoz tapasztalást, legyen az bármilyen is. Ez az, ami tanít, ami csiszol. Csak a saját tapasztalásod az, ami előre visz. Ezer útikönyv nem ér fel egyetlen lépéssel.
Menj! Még, ha félsz is... "el fog múlni..."         (Zen)

"Minden alkalommal, amikor a tudat alatti felszínre hoz valamit, behívja az életünkbe azokat az embereket, akikben benne van a darabkája azoknak a válaszoknak, amiket éppen keresünk." (Martin Schulman)

A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem az a lelki - szellemi megvilágosodás, amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és bízik benned.


Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit, ami nincs. Valakinek lenni a semmiből. Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb ellenállást keresni. Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen.  (Hamvas Béla)

Minden, amit igazán szeretünk, ismét a részünkké válik. A szeretet mi magunk vagyunk. Ezért engedheted A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem az a lelki – szellemi megvilágosodás, amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és bízik benned.el a múltat, mert ami arra érdemes, az kitörölhetetlen.

Nem a szavaiddal, nem a tetteiddel, hanem az érzéseiddel vonzol. Ha egy szót nem szólnál és semmi különösebbet nem csinálnál, akkor is olyan embereket, eseményeket vonzanál be, amilyen Te magad vagy. Minden esemény, minden életedben felbukkanó személy egy-egy ajándék, akik mértani pontossággal megmutatják, mi zajlik a lelkedben. Hatalmas előnyre teszel szert ha életed minden mozzanatát így szemléled.

Légy erős, amikor gyenge vagy,
légyátor, amikor félsz,
légy alázatos, amikor győztes vagy...

Menni kell előre. Nem másokkal foglalkozni, vagy épp azzal, hogy mindenki hülyének néz... Tudod, egy dologban biztos vagyok: a nagy utak, azok, amelyek igazán hosszúak és jelentőségteljesek, hatalmas megállító táblákkal vannak tele, és nehézségekkel, pontosan azért, hogy próbára tegyenek, hiszen nem mindenki érdemli meg a jutalmat. Azt a valamit, amit neked szántak, és a tiéd. Nem kell mindenkinek felérnie a csúcsra - pedig mindenki előtt ott a lehetőség. De egy dolgot érdemes szem előtt tartani: a tiéd lehet minden, amire vágysz, de ha nem teszel érte semmit, a helyén marad - ahogy Te is.

Vannak emberek, akik szeretik a hatalmat, másoknak pedig hatalmuk van szeretni.
(Bob Marley)

Megtanítani egy gyereket arra, hogy ne taposson egy hernyót, legalább olyan fontos a gyereknek, mint a hernyónak. (Bradley Millar)

A karma nem az Univerzum bosszúja, hanem a cselekedeteid tükre.

Bízz a tanító üzenetében, s ne személyiségében;
Bízz a jelentésben, ne csupán a szavakban;
Bízz a valós jelentésben, ne az átmenetiben;
Bízz a bölcsességtudatodban, ne a közönséges ítélkező tudatodban.
(Buddha a "Négy Bizalom")

Ha azt gondolod, hogy valami nehéz, akkor az nehéz. Ha azt gondolod, hogy valami könnyű, akkor az könnyű. Ha azt gondolod, hogy valami nem könnyű, de nem is nehéz, akkor az nem könnyű és nem is nehéz. De akkor milyen valójában? Menj, igyál egy kis vizet, és azután rögtön rájössz, hogy a víz milyen, forró vagy hideg. Ne hozz létre nehezet vagy könnyűt! Ne hozz létre semmit! Amikor csinálsz valamit, csak csináld!  (SeungSahn)

A tettek talán nem mindig vezetnek boldogsághoz, de boldogság nem létezik tettek nélkül.
(Benjamin Disraeli)

"Tanuld meg a víztől követni utadat, Tanuld meg a tűztől: mindből hamu marad. Tanulj az árnyéktól őrködni éberen, Tanulj a sziklától megállni helyeden. Tanuljál a Naptól, mely nyugovóra tér, Tanulj a szellőtől, mely lombok közt pihen: Hogyan kell életed leélni csendesen. Tanuld meg tőlük, hisz mindenik testvéred: Hogy kell szépen élni és szépen halni meg. Tanuld a féregtől: semmi sem fölösleg, Tanulj a rózsától tisztán maradni meg. Tanuld meg a lángtól elégetni szennyed, Tanuld a folyótól: utadból ne térj meg. Tanulj az árnyéktól alázatos lenni, Tanulj meg a Naptól szüntelen haladni. Tanuld négy évszaktól ismerni az időt, Tanuld a csillagtól, hogy az Égben erőd. Tanulj a tücsöktől: ha magad vagy, zenélj. Tanuld el a Holdtól, hogy semmitől ne félj. Belátást a sastól, s ha vállad súly nyomja, Nézd meg, milyen terheket cipel a hangya. Tanuld a virágtól, hogy légy szép és kecses, Tanulj kismadártól: szabadon repülgess. Tanulj a báránytól: legyél szelíd, mint ő, Mindentől tanuljál, mert minden veszendő. Úgy figyelj utadon, mi célodhoz viszen, Tanítson, mi meghal, s LÉTED ÖRÖK LEGYEN!"

Ha ez élet dögunalom, nézd meg, mennyi energiát fordítasz rá! Soha sem hallod, hogy valaki azt mondaná: "Hajnalban kelek, edzem a testem, tanulok, ápolom a kapcsolataimat, teljes gőzzel dolgozom - és SEMMI JÓ nem történik az életemben." Életünk egy energiarendszer. Ha semmi jó nem történik benne, az a te hibád. Ha majd egyszer felismered, hogy a befektetett energia alakítja a körülményeidet, akkor már nem leszel áldozat.

"A munka meg fog várni, amíg megmutatod a szivárványt a gyereknek, de a szivárvány nem vár addig, amíg végzel a munkával." (Patricia Clafford)

A megértéshez vezető utunk legelső és legfontosabb lépése az elfogadás. A harc, a küzdelem, az idegesség, a külső és belső viaskodások az alázat ellentétei. Ha ezek léteznek, nincs elfogadás. Ha nincs elfogadás, nincs amit megérteni. Hogyan érthetnék meg egy olyan dolgot, amit visszautasítok, ami ellen harcolok, amit nem tudok elfogadni? Mert alázat nélkül nincs elfogadás. Tehát alázat nélkül nincs, gyógyulás, nincs megértés, nincs lelki fejlődés, nincs újjászületés, nincs élet.

"A fény harcosa tudja, hogy Isten a magányt használja arra, hogy megtanítson az együttélésre.
A háborút használja arra, hogy megmutassa a béke értelmét.
A tétlenség unalmát pedig arra, hogy ráébresszen a kaland fontosságára.
Isten a csöndet használja arra, hogy megtanítson a szavak felelősségére.
A fáradtságot használja arra, hogy megértse az ébredés értelmét.
A betegséget pedig arra, hogy ráébresszen az egészség fontosságára.
Isten a tüzet használja arra, hogy a vízről tanítson.
A földet használja arra, hogy megértsük a levegő értékét.
És a halált arra, hogy megmutassa az élet fontosságát." (Paulo Coelho)

"Nem az a lényeg, hogy milyen világban élsz, hanem hogy milyen világ él benned." (Popper Péter)

"Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek.
Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban,
olyanok, hogy reggel felkelnek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik őket!"  (George Bernard Shaw)

Ha az egyik nap gyönyörű a világ, a másik nap barátságtalan, a különbség én vagyok.

Mások azt látják benned, amit te magad köré vetítesz gondolataiddal és érzéseiddel.
Ha Önmagadról helyesen gondolkodsz, akikkel találkozol, ezt ismerik fel benned.
Ahogyan magadat elfogadod és szereted, a világ is úgy lát meg téged.
Tiszteld Önmagad, hogy mások is tisztelhessék ezt Tebenned!

A béke nem olyasmi, amit felfoghatunk az elménkkel, hanem meg kell tapasztalnunk a szívünkben, lelkünkben!"Ki vagy te, hogy bíráld az életet, amit élek?
Nem vagyok tökéletes. Nem is azért élek, hogy azzá váljak, de mielőtt mutogatni kezdenél,
győződj meg arról, hogy a te kezeid tiszták! (Bob Marley)

"A hegycsúcsra sokféle út vezet. Vannak meredekebbek és kényelmesebbek. S a táj is különböző, ami a szemedbe tűnik, de azért ugyanazt a hegyet látod különböző oldalairól. Ezért hát légy türelmes önmagaddal szemben. Találd meg a neked legmegfelelőbb utat. De légy türelmes másokkal szemben is, akik másik ösvényt választottak. Se a te utad, se a másoké nem az egyedül üdvözítő út. Aki felfelé kapaszkodik, sokszor meghorzsolja magát, időnként elesik. Ilyenkor fel kell állni, ne maradj fekve. Amíg úton vagy, nincs veled semmi baj. A belső halál akkor kezdődik, amikor véglegesen letáboroztál a hegyoldalon." ( Popper Péter)

"A legtöbb ember szeret beszélni, és nem tud figyelni a másikra. Figyelni hosszan, csendesen és mélyen egy másik emberre - nehéz. Hogy ezúttal ne rólam legyen szó, hanem rólad. Hogy most ne én legyek fontos, csak te. Hogy nekem mi fáj, mi a bajom, nem lényeges. Odaadom neked a figyelmemet. Tiéd a lelkem, az időm - ez nem könnyű. "  (Müller Péter)


"Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy a kínok, a szenvedések és érzelmi fájdalmak csak figyelmeztető jelei annak, hogy a saját igazságom ellenében élem az életem.
Ma már tudom, hogy ez: HITELESSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy mennyire tud bántani valakit az, ha rá akarom erőltetni a vágyaimat, miközben az idő még nem jött el erre, illetve az adott személy még nem állt készen rá, még akkor is, ha ez a személy én magam voltam.
Ma ezt úgy hívom: TISZTELET.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy másfajta élet után vágyakozzak és láttam, hogy minden, ami körülvesz, az valójában egy lehetőség arra, hogy fejlődjek.
Ma ezt úgy hívom: ÉRETTSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy minden körülmények között a megfelelő helyen és időben vagyok és minden a megfelelő pillanatban törétnik. Így nyugodt lehetek.
Ma ezt úgy hívom: ÖNBIZALOM.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy raboljam a saját időmet és abbahagytam a jövőre vonatkozó nagy tervek gyártását.
Ma csak olyan dolgokat cselekszem, amik örömet okoznak nekem és boldoggá tesznek. Olyan dolgokat, amik felvidítják a szívemet. Mindezt a magam módján csinálom, a saját ritmusomban.
Ma ezt úgy hívom: EGYSZERŰSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felszabadítottam magam azok alól a dolgok alól, amik nem tettek jót az egészségemnek - ételek, emberek, dolgok, helyzetek és minden, ami elvitt önmagamtól. Először ezt a hozzáállást egészséges egoizmusnak tartottam.
Ma már tudom, hogy ez: ÖNMAGAM SZERETETE.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal a próbálkozással, hogy mindig igazam legyen, és azóta sokkal kevesebb alkalommal tévedtem.
Ma ezt úgy hívom: SZERÉNYSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, elutasítottam, hogy a múltban éljek és a jövő miatt aggódjak. Most, csak a pillanatnak élek, ahol MINDEN történik.
Ma napról napra élem az életem és úgy hívom: BETELJESEDÉS.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy az elmém képes arra, hogy zavarjon és beteggé tegyen. De ahogy összekapcsoltam a szívemmel, az elmém nagyon hasznos szövetségessé vált.
Ma ezt úgy hívom: A SZÍV BÖLCSESSÉGE.

Nem kell, hogy féljünk a vitáktól, összekülönbözésektől vagy bármilyen problémától önmagunkkal vagy másokkal.
Még a csillagok is összeütköznek néha, és a találkozásukból új világok születnek.
Ma már tudom, hogy EZ AZ ÉLET!"Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz